Galaxy Note III: dar viena didelė Samsung naujiena šiais metais  (6)

Šiuo metu nuolat minimas išmanusis telefonas Galaxy S IV dienos šviesą turėtų pamatyti jau kovo 14 d. Niujorke, kai bus surengta kasmetinė konferencija Unpacked. Tačiau net ir nepasirodžius šiam flagmanui, jau dabar aktyviai pradėta kalbėti apie dabartinio planšetofono Galaxy Note II pamainą, kuri, anoniminių šaltinių iš pačios kompanijos Samsung teigimu, turėtų gauti didžiulį 5,9“ įstrižainės OLED ekraną.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jau dabar kalbama, kad naujasis Galaxy Note III gaus aštuonių branduolių Exynos 5 Octa procesorių. Antra vertus, jame greičiausiai neatsiras vietos lanksčiam OLED ekranui, nors apie tai kalbėti dar praėjusiais metais, kai Samsung demonstravo atitinkamu pavyzdžius vienoje ir parodų.

Išmanusis telefonas turėtų būti anonsuotas dar šiais metais, tačiau vėliau nei Galaxy S IV, o taip korėjiečių kompanija bandys stiprinti savo pozicijas nuolat augančioje planšetofonų rinkoje. Kovoti bus su kuo, kadangi konkurentai ZTE ir Huawei jau anonsavo savo sprendimus su didžiuliais ekranais, taip demonstruodami ketinimus atimti iš Samsung šių mobilių įrenginių rinkos dalį.

Dar 2012 metų pabaigoje paaiškėjo, kad išmanieji telefonai su dideliais ekranais bus viena pagrindinių 2013 metų tendencijų, o ja sekti bandys ne tik minėtos kompanijos, tačiau ir ASUS, LG ir Sony, kurios taip pat turi modelių, kurių ekrano įstrižainė yra 5“ ar net didesnė. Turbūt vienintelė Apple neketina galynėtis planšetofonų kategorijoje, savo pastangas nukreipdama į ekrano raiškos didinimą: jei tikėsime gandais, iPhone 5S, kuris turėtų pasirodyti šių metų III ketvirtyje, gaus tą patį 4″ įstrižainės ekraną, kaip ir dabartinis iPhone 5.

Vis tik vienas iš Samsung tiekėjų teigia, kad nors telefonai su 5“ ar net su 6“ ekranais beveik ištrina ribas tarp išmaniųjų telefonų ir planšetinių kompiuterių, kokybiški sprendimai su ekranais, turinčiais plonus rėmelius, vartotojų buvo sutikti labai šiltai. Tokių planšetofonų savininkai savo įrenginius naudoja netgi dažniau nei tie, kurių išmaniųjų telefonų ekranas yra mažesnis. Tai yra papildomas stimulas kompanijai Samsung daug dėmesio skirti minėtam mobilių įrenginių segmentui.

FACEIT. LT – IT Naujienos

(5)
(0)
(0)

Komentarai (6)

Susijusios žymos: