Mokomės internetu: kur rasti nemokamų virtualių kursų?  (9)

Internete galima rasti daugybę virtualių kursų, skirtų įvairiausių profesijų atstovams. Jie nemokami, kursus parengia savo srities specialistai iš prestižinių universitetų, mokytis galima nekeliant kojos iš namų. Ko daugiau gali reikėti? Nebent tik užsispyrimo ir kantrybės, nes viena dažniausiai pasitaikančių priežasčių, kodėl žmonės nebaigia virtualių kursų – ryžto trūkumas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pateikiame keletą virtualius nemokamus kursus siūlančių tinklalapių.

„Open Education Database“

Oedb.org adresu pasiekiama kursų duomenų bazė – tarsi didžiulis nuorodų katalogas į internete egzistuojančius ir laisvai prieinamus kursus. Jame įdomių paskaitų gali rasti meno, verslo, kompiuterių, matematikos, medicinos ir kitų mokslų atstovai. Sistemoje pateikiama daugiau nei 4 tūkst. nuorodų į išsamius kursus nuo A iki Ž. Juose studentui sukuriamas mokslų planas, pagal kurį dirbama nustatytą laikotarpį. Taip pat OEDB siūlo daugiau nei po tūkstantį vaizdinių, garsinių ir tekstinių paskaitų.

„Open Culture“

Nors Openculture.com tinklalapis negali pasigirti tokia kursų gausa kaip prieš tai minėtasis, tačiau jame atrinkti 700 nemokamų interneto kursų vedami tik prestižinių universitetų dėstytojų. Čia galima išklausyti filosofijos paskaitų kursą, vedamą Oksfordo universiteto dėstytojo, o jau kitą dieną mokytis skaitmeninio fotografavimo pagrindų iš Harvardo profesoriaus. Sistemoje esančios nuorodos sukategorizuotos itin patogiai ir nesunkiai galima rasti paskaitas visiems pagrindiniams mokslams – nuo biologijos iki filosofijos.

„Coursera“

Coursera.org tinklalapis nuo jau išvardytųjų skiriasi tuo, kad jame pateikiamos ne nuorodos į kituose tinklalapiuose esančius kursus, o kursai talpinami pačiame tinklalapyje. Žinoma, jų yra šiek tiek mažiau, bet naudojimasis sistema tiesiog žavi. Kiekvienas iš beveik 3 milijonų šiame tinklalapyje besimokančių asmenų prie bet kurio pasirinkto kurso mato planuojamą jo trukmę, kiek valandų per savaitę mokslams reikės skirti ir iš ko susidaro dėstomas dalykas. Žinoma, universitetų, kurių paskaitos sudėtos sistemoje, sąrašu irgi negalima nesižavėti, jame yra praktiškai visi prestižiniai JAV universitetai.

„Academic Earth“

Kembridžo, Stenfordo ir Jeilio universitetai, ko gero, daug kam girdėti. Būtent paskaitos iš šių universitetų dėstytojų lūpų vaizdo įrašų pavidalu ir yra talpinamos Academicearth.org tinklalapyje. Praktiškai visos paskaitos sudėtos į „YouTube“ sistemą, tad niekam iš žiūrovų nekyla problemų dėl vaizdo strigimo ar lėto krovimosi laiko. Paskaitos patogiai sukategorizuotos pagal dėstytojus, universitetus ir mokomus dalykus. Tad jei pietų metu vietoje televizoriaus žiūrėjimo verčiau įsijungsite Academicearth.com tinklalapį, vos per porą minučių tikrai rasite paskaitą sau įdomia tema.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: ITNaujienos
ITNaujienos
Autoriai: Dominykas Narbutas
(66)
(0)
(45)

Komentarai (9)