Paskelbta, kada bus nutrauktas WP8 ir WP7.8 palaikymas  (0)

Paprastai kompanijos Microsoft politika yra skaidri, kai kalbama apie jos operacinių sistemų palaikymo trukmę, kuri stacionarių programinių platformų atveju trunka gana ilgus metus. Tiesa, su mobiliomis platformomis kompanija ne tokia atvira: Windows Phone 7 atveju programinės įrangos gigantas neskubėjo pranešti, kad galimybės įdiegti Windows Phone 8 nebus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Antra vertus, Microsoft dabar šiek tiek pasitaisė – savo puslapyje patalpino lentelę su datomis, kada bus nutrauktas įvairių Windows Phone versijų palaikymas.

Visų jų gyvavimo trukmė sudaro 18 mėnesių – žymiai mažiau nei stacionarių operacinių sistemų atveju, tačiau mobilūs įrenginiai, reikia pripažinti, gyvena visiškai kitokiu tempu. Mobilūs įrenginiai su Apple iOS, pavyzdžiui, atsinaujina kasmet, tiesa, čia apie galima palaikymo nutraukimą pranešti neskubama. Taigi Windows Phone 8 palaikymas baigsis 2014 metų liepos 8 d., tuo tarpu Windows Phone 7.5 (7.8) ištemps kiek ilgiau – iki 2014 metų rugsėjo 9 d.

Natūralu, kad Windows Phone 7.8 palaikymas bus galutinis, kadangi ši versija pati yra atnaujinimas, kuris vis dar nesugeba pasiekti vartotojų dėl nuolat atrandamų programinių klaidų. Apie Windows Phone 8 atnaujinimus galima tik spėlioti – jie dar ateityje, tačiau kai kurie ekspertai kalba, kad tai gali įvykti jau šių metų pabaigoje arba 2014 metų pradžioje. Pavyzdžiui, tai galėtų būti Windows Phone Blue. Po viso to galima tikėtis, kad Microsoft paskelbs apie išplėstinį palaikymą.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(2)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: