Saulės elementais varomu lėktuvu žadama perskristi Ameriką  (0)

„Solar Impulse“ sparnų plotis veik siekia giganto „Boeing 747“, tačiau gegužės 1 dieną, jei viskas bus gerai, į Kalifornijos padangę lėktuvas pakels vos vieną žmogų – daugiau nepakanka iš saulės elementų generuojamos energijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai bus antrasis didelis „Solar Impulse“, saulės elementais varomo lėktuvo, skrydis po sėkmingo bandymo pernai iš Europos nuskristi į Šiaurės Afriką ir atgal. Lėktuvas įrodė galįs įveikti 6 tūkst. kilometrų kelionę, tad jo pilotas iš Šveicarijos Bertrand`as Piccard`as dabar ruošiasi kelionei aplink pasaulį, kurią jis ketina atlikti 2015-aisiais, rašo interneto žurnalas „Quartz“.

Saulės lėktuvas yra varomas keturių propelerių, kuriems energiją tiekia 45 kilovatų galios saulės elementai. Energijos ir jos atsargų akumuliatoriuose, deja, dar nepakanka ilgam skrydžiui be nusileidimo: pakeliui iš Kalifornijos į Niujorką lėktuvas turės nutūpti bent keturis kartus ir Rytinę JAV pakrantę pasieks tik liepos mėnesį.

Į klausimą, ar kada nors saulės lėktuvai galės skraidinti keleivius, jo pilotas atsakė: „Būčiau beprotis, jei atsakyčiau teigiamai, ir kvailys, jei atsakyčiau neigiamai.“ Šiandien tai neįmanoma, bet akumuliatoriai ir patys saulės elementai yra nuolat tobulinami.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(2)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: