SEGA prisipažino, kad apgavo "Aliens: Colonial Marines" gerbėjus (Video)  (3)

Japonų kompanijai SEGA teko prisipažinti, kad žaidimo Aliens: Colonial Marines reklaminiai klipai neatspindėjo realios kokybės ir galėjo suklaidinti potencialius pirkėjus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pastarasis pareiškimas nuskambėjo iš karto po to, kai vienas žaidėjų kreipėsi britų Reklaminių standartų agentūrą (Advertising Standards Agency) su skundu dėl daugybę kartų iškritikuotos šaudyklės.

Mano skundo esmė – tai absurdiškas skirtumas tarp žaidybinių vaizdo klipų ir realiu žaidimo procesu. Aš nenorėjau gauti kompensacijos ar priversti SEGA išmokėti baudą. Esmė ta, kad industrija, kaip bet kuri kita, turėtų būti atsakinga už akivaizdų vartotojo apgaudinėjimą. Pati agentūra nelabai ką gali padaryti, o štai negatyvūs atsiliepimai žiniasklaidoje – visai kitas reikalas“, – teigė žaidėjas, pasivadinęs slapyvardžiu „subpardave“.

Po tokių pareiškimų, kurie iš tikrųjų įgavo nemažą rezonansą, žaidimo leidėjas buvo priverstas visus "Aliens: Colonial Marines" vaizdo klipus pažymėti užrašu, kuris įspėja, kad vaizdai juose atspindi neužbaigtą žaidimo versiją. 

Čia galite peržiūrėti vieną iš reklaminių žaidimo klipų:

Pati žaidimo "Aliens: Colonial Marines" idėja ir eiga pristatoma šioje lietuviškoje "Žaidimo balso" apžvalgoje:

Antra vertus, galima pažvelgti ir iš kitos pusės: galbūt reklaminiai vaizdo klipai ir nelabai atspindi realybės, tačiau ir galutinė žaidimo versija buvo iškritikuota iki paskutinio kadro. Štai britų žurnalistas Steve Hogarty iš anglų puslapio PCGamesN nusprendė atlikti tikrai įdomų eksperimentą – jis pabandė pereiti vieną žaidimo lygį, nepadaręs nė vieno šūvio. Pasirodo, tai visai realu, o dirbtinis intelektas praktiškai nebando priešintis tokiam personažo pasibėgiojimui po lokacijas. Brito teigimu, tokių epizodų žaidime tikrai daug ir, akivaizdu, tai yra dar vienas riebus minusas į neidealaus žaidimo taupyklę.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(4)
(0)
(0)

Komentarai (3)