Sukurtas naujas Rubiko kubas (Video)  (0)

Čekijos bendrovė „Princip Interactive“ pagamino originalų elektroninį galvosūkį „Futuro Cube“, išoriškai labai primenantį garsųjį „Rubiko kubą“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Skirtingai nuo pastarojo, „Futuro Cube“ turi ne vieną paskirtį: jis siūlo naudotis visa eile žaidimų ir galvosūkių. Kiekvienoje šio kubo formos įrenginio plokštumoje yra po 9 šviesos diodus (LED), įmontuotus 3 x 3 gardelėse.

Šie LED gali keisti spalvą, ryškumą ir švytėjimo periodiškumą. „Futuro Cube“ paviršius nėra jutiklinis, tačiau įrenginyje naudojamas 3 ašių akselerometras, fiksuojantis pirštų stuktelėjimus į kubo sieneles ar pasukimo momentą.

Įvairūs davikliai leidžia nustatyti, kokia puse kubas atsuktas į viršų, atpažinti pirštų judėjimo ar atliekamų judesių pobūdį, sakoma bendrovės pranešime.

Šiame įrenginyje naudojamas ARM architektūros procesorius „Cortex M3“, 128 MB kaupiklis, integruoti minigarsiakalbiai ir „MiniUSB“ jungtis. Energiją tiekia įmontuota baterija, kurios talpos, pasak gamintojų, pakanka valandų valandoms nepertraukiamų žaidimų. Keli „Futuro Cube“ įrenginiai gali keistis informacija tarpusavyje belaidžiu ryšiu: taip sudaroma galimybė vienu metu rungtyniauti keletui žaidėjų. Skelbiama, kad „Futuro Cube“ įprastus loginius žaidimus kilsteli į naują lygmenį.

Maždaug 100 JAV dolerių kainuojantis elektroninis galvosūkis siūlo ne tik įvairių žaidimų rinkinį, bet ir atveria programuojams galimybes kurti jam naujus žaidimus.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(9)
(0)
(1)

Komentarai (0)