Kaip išmanųjį telefoną paversti nešiojamuoju kompiuteriu? (Video)  (3)

„Livi Design“ dizainerių grupė pranešė sukūrusi „Casetop“ pavadintą įrenginį, kuris išmaniuosius telefonus prireikus paverčia įprastais nešiojamaisiais kompiuteriais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Casetop“ projekto plėtotojai net tvirtina, kad jų išradimas yra viena svarbiausių technologinių naujovių po „iPhone“ pristatymo rinkai. Ką gi, ginčytis neverta neišbandžius, bet „Casetop“ koncepcija pakankamai įdomi, kad ši naujovė sulauktų mažesnio ar didesnio gerbėjų rato.

„Casetop“ iš esmės yra išmaniesiems telefonams (būtina pabrėžti – ne visiems) skirtas priedas su 10 colių (25 cm) įsitrižainės 720p raiškos ekranu ir QWERTY mechanine klaviatūra. Tai dabartinio „Casetop“ prototipo dydis, tačiau, pasak „Livi Design“ narių, ekranas gali būti ir didesnis ar net sensorinis. Ištraukus klaviatūrą atsiveria lizdas išmaniajam telefonui įdėti.

Vaizdo signalams į monitorių perduoti naudojamos išmaniojo telefono HDMI, „MicroUSB“ ar MHL sąsajos, o klaviatūra ir pelė jungiama per „Bluetooth“ ryšio modulį. „Casetop“ integruoti du 1 W galios garsiakalbiai ir 56 vatvalandžių baterija, panaši į 6 elementų (cell) nešiojamųjų kompiuterių baterijas. Ji, beje, naudojimo metu gali įkrauti ir paties išmaniojo telefono bateriją. Prie „Casetop“ prijungtas telefonas laikinai tampa nešiojamuoju kompiuteriu, kuriuo atlikti daugelį užduočių yra patogiau, nei telefonu.

Pasak „Casetop“ kūrėjų, šis priedas suderinamas su „iPhone“, „Blackberry 10“ ir daugeliu „Android“ telefonų modelių. Kol kas didžiausias jo trūkumas yra didelė kaina (apie 250 JAV dolerių), o už tokią sumą galima įsigyti ir visavertį „netbook“ kompiuterį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(4)
(0)
(0)

Komentarai (3)