3D spausdintuvai netrukus pasieks masinę rinką (Video)  (11)

JAV bendrovė „Staples“ tapo pirmuoju stambiu mažmeninės prekybos tinklu, pradėjusiu siūlyti pirkėjams 3D spausdintuvus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nepaisant didėjančio 3D spausdintuvų populiarumo, lig šiol Jungtinėse Valstijose jų buvo galima įsigyti tik interneto prekyvietėse ar specializuotose kompiuterinės įrangos parduotuvėse, o tai reiškė, kad ši įranga vis dar buvo nišinėje entuziastų ir dizaino profesionalų rinkoje. Tačiau biurų įrangos ir kanceliarinių prekių milžinei „Staples“ ėmusis prekybos 3D spausdintuvais jų populiarumas neabejotinai išaugs, skelbia „WebProNews“.

Pirmasis „Staples“ parduotuvių tinklo lentynas pasieks bendrovės „3D Systems“ erdvinis spausdintuvas „Cube“, sakoma pranešime. Jis turbūt buvo pasirinktas neatsitiktinai, nes šiuo metu tai yra prieinamiausias rinkoje 3D spausdintuvas. Skirtingai nuo kitų šios paskirties spausdintuvų, „Cube“ pardavinėjamas jau surinktas, kai tuo tarpu kitus 3D spausdintuvus įsigiję pirkėjai pirmiausia turi juos susimontuoti.

Be to, „Cube“ užima nedaug vietos ant stalo, yra lengvai instaliuojamas naudoti ir su „Mac“, ir „Windows“ asmeniniais kompiuteriais. Šis 3D spausdintuvas gali spausdinti 14 x 14 x 14 cm dydžio objektus ir naudoti 16 skirtingų plastiko spalvų. Vartotojai gali rinktis 25 nemokamus spausdinimui parengtus objektų brėžinius arba „Wi-Fi“ ryšiu parsisiųsti juos iš interneto. Su spausdinintuvu tiekiama programinė įranga leidžia ir patiems kurti erdvinius norimų objektų modelius.

„Cube“ spausdintuvas yra ir gana nebrangus: internetinėje „Staples“ parduotuvėje už jį prašoma 1299,99 JAV dol. Ten pat galima įsigyti ir spausdinimo kasečių bei įvairių priedų. Pasak „Staples“ atstovų, pirmieji „Cube“ 3D spausdintuvai įprastinėse šio tinklo parduotuvėse pasirodys liepos mėnesį.

Šiame vaizdo siužete galima pamatyti „Cube“ galimybes.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(11)
(0)
(1)

Komentarai (11)