Šiaurės Korėja per tris dienas paleido šešias raketas  (0)

Šiaurės Korėja pirmadienį paleido penktą ir šeštą mažo nuotolio raketą per tris dienas ir pasmerkė Pietų Korėją už kritiką dėl to, ką pavadino savo teisėtomis karinėmis pratybomis, visiškai nepaisydama Jungtinių Tautų (JT) vadovo Ban Ki-moono ir Pietų Korėjos perspėjimų po ankstesnių raketų paleidimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pietų Korėjos gynybos ministerija informavo, kad dvi raketos buvo paleistos pirmadienį: viena ryte, kita – po pietų, tačiau neaišku, kokio tipo buvo šios raketos, pranešė naujienų agentūra „Yonhap“.

Šešios raketos buvo paleistos po daugiau kaip du mėnesius trukusių Šiaurės Korėjos grasinimų, kad ji kariaus branduolinį karą su Pietų Korėja ir Jungtinėmis Valstijomis, jeigu bus užpulta.

Pchenjanas taip pat pasmerkė bendras JAV ir Pietų Korėjos karines pratybas, kurios baigėsi balandžio pabaigoje, ir pavadino jas Šiaurės Korėjos teritorijos užpuolimo repeticija.

„Vykdome šias intensyvias karines pratybas siekdami stiprinti savo gynybinius pajėgumus“, – Šiaurės Korėjos Komitetą už taikų Korėjos suvienijimą, kuris yra atsakingas už santykius su Pietų Korėja, pirmadienį citavo Šiaurės Korėjos naujienų agentūra KCNA.

„Mūsų kariškiai vykdo šias pratybas, kad susidorotų su didėjančiomis JAV ir Pietų Korėjos karo priemonėmis, ir tai yra teisėta bet kokios suverenios šalies teisė“, – nurodė Komitetas.

Seulas pirmadienį pasmerkė raketų leidimus kaip kurstančius įtampą regione, o Pekinas – vienintelis didelis Šiaurės Korėjos sąjungininkas – paragino demonstruoti santūrumą.

„Šie paleidimai yra jos (Šiaurės Korėjos) taktika signalizuoti pasauliui, kad režimas dabar nori derėtis, tuo pačiu išsaugant savigarbą“, – sakė Seule įsikūrusio Korėjos nacionalinės gynybos universiteto, kuris yra Gynybos ministerijos dalis, profesorius Kim Yeon-su (Kim Jeonsu).

Pasak jo, Šiaurės Korėja turi kelių šimtų mažo ir vidutinio nuotolio raketų arsenalą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(6)
(0)
(0)

Komentarai (0)