Protingiausius amerikiečius nugalėjęs superkompiuteris IBM Watson dirbs vartotojų palaikymo tarnybose (Video)  (0)

Superkompiuteris IBM Watson savo laiku sėkmingai nugalėjo žmones amerikiečių viktorinoje Jeopardy, teisingai išstudijuodavo klausimus ir žaibiškai surasdavo į juos atsakymus. Dabar jo laukia rutininis darbas, kuris toli gražu ne toks įdomus, kaip TV žaidimas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokios kompanijos, kaip ANZ Bank, Nielsen ir Royal Bank of Canada, nori, jog superkompiuteris Watson atsakinėtų į SMS žinutes, per pokalbių programas pateikiamas užklausas, šioms kompanijoms iš klientų atsiunčiamus el. laiškus. Superkompiuteris leis žmonėms atsisakyti būtinybės atsakyti į šimtus klausimų, kurie turi akivaizdžius atsakymus – pavyzdžiui, apie draudimą, kreditus ir t.t. Be to, IBM Watson tam tikrais atvejais galės pateikti daug tikslesnius atsakymus, nei žmogus – juk superkompiuteriui nereikės nuolat klausinėti kitų arba derintų klausimų su vadovybe.

Watson kol kas negali atpažinti žmogaus balso, tačiau kompanijos IBM mokslininkai toliau tobulina savo kūrinį. Įdomu tai, kad kai kurių kompanijos atstovų teigimu, Watson netaps dabar naudojamų balso asistentų Siri ir Google Now konkurentu. Skirtingai nuo jų, IBM dirbtinis intelektas ne tik atrinks atsakymus iš jau esamų duomenų bazėje, tačiau pats sugebės mokytis iš dialogų su žmonėmis.

IBM Watson turi didžiulę duomenų bazę ir itin didelius skaičiavimo resursus. Dirbdamas operacinės sistemos Linux pagrindu bei turėdamas IBM procesorius Power7, jis gali apdoroti labai sudėtingą pagal prasmę informacija, paskelbtą natūralia žmonių kalba ir greitai paskelbti rezultatą, gautą analizės metu. Apdoroti 200 tūkst. puslapių informacijos ir per 3 sekundes ir pateikti savo išvadą – darbas tikrai rimtas.

Priminsime, kad 2012 metais superkompiuteris IBM Watson pradėjo darbuotis Vostryto finansininkų labui. Čia jis apdoroja didžiulius duomenų masyvus bei įvairią finansinę, ekonominę informaciją, formuoja klientų profilius pagal jų bankines transakcijas, o taip pat informaciją, randamą socialiniuose tinkluose ir tinklaraščiuose.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(8)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: