„Microsoft“ pademonstravo pirmąsias „Windows 8.1“ naujoves (Video)  (7)

Korporacija „Microsoft“ visuomenei pasiūlė užmesti akį į dalį naujų operacinės sistemos galimybių, kurios vartotojams taps prieinamos su „Windows 8.1“ pasirodymu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Trečiadienį „YouTube“ kanale išplatintame ir prie „Microsoft“ tinklaraščio prijungtame vaizdo įraše gido vaidmenį atlieka „Microsoft Windows“ vartotojų patirties programos direktorius Jensenas Harrisas – jis pademonstravo pagrindinius „Start“ ekrano pokyčius, naują „All Apps“ ekraną ir patobulintą paieškos įrankį.

Taip pat vaizdo įraše galima pamatyti kaip galima papuošti savo užrakinto ekrano vaizdą – jame galės būti matomos nuotraukos iš kompiuterio, telefono ar debesinės duomenų saugyklos. „Start“ ekrane pirmoji į akis krintanti naujovė – nauji „kortelių“ dydžiai: pačiose didžiausiose galima matyti kur kas daugiau informacijos, kurią visada norisi turėti po ranka, o mažiausios, pasyvios kortelės taupo vietą ekrane.

Tuomet pereinama prie „All Apps“ ekrano, kuriame visas kompiuteryje esančias programėles galima surikiuoti pagal įdiegimo datą, naudojimo dažnumą, kategorijas ar pavadinimą. Be to, iš šio ekrano programėles galima nesunkiai įkelti ir į „Start“ ekraną.

Palengvintas „Start“ ekrano kortelių grupavimas ir perkėlinėjimas iš vienos vietos į kitą – pavyzdžiui, galima kelias korteles perkelti vienu metu ir sukurti joms atskirą programėlių grupę, o operacinė sistema vartotojui pateikia teksto laukelį, kuriame įrašomas grupės pavadinimas.

Atsiras daugiau „Start“ ekrano puošybos galimybių – vartotojai galės rinktis iš gerokai didesnio pagrindinių fono spalvų spektro, kuriame taip pat gali matytis ir dinaminių fono elementų, kurie keičiasi reaguodami į naudotojo piršto judesius. Be to, kaip foną galima panaudoti ir darbastalio (desktop) pagrindinę nuotrauką.

Atnaujintas paieškos įrankis apjungia vietinius rezultatus iš kompiuterio ir internete esančius duomenis. Paieškos rezultatų lange dabar matomi rezultatai iš visų informacijos šaltinių – teoriškai, tai turėtų būti laiką taupanti naujovė.

Ir taip pat „Microsoft“ pagerino operacinės sistemos gebėjimą vienu metu naudoti kelias programas: esant vienai atidarytai programėlei greta atidaryti kitą langą ir dinamiškai derinti šių dviejų langų dydžius.

Sistemos atnaujinimas, kuris esamiems „Windows 8“ vartotojams bus nemokamas, turėtų pasirodyti dar šiais metais, nors negalutinė atnaujinimo versija viešam naudojimui bus pradėta platinti dar birželio 26 dieną.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(5)
(0)
(1)

Komentarai (7)

Susijusios žymos: