„Intel“ pademonstravo pirmąjį, greitąją „Thunderbolt“ sąsają turintį atminties raktą  (2)

Pranešama, kad „Computex“ parodoje „Intel“ šia savaitę prašneko ne tik apie naujos kartos „Thunderbolt“ sąsają, tačiau ir apie produktus jai. Vienas iš jų buvo atminties raktas, kuris „Intel“ pavadintas greičiausiu pasaulyje. Jo dydis buvo panašūs į keleto raktų ryšulį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Akivaizdu, jog „Thunderbolt“ sąsają turintis atminties raktas yra pastebimai didesnis, nei įprastiniai mums USB atminties raktai. Prietaiso viduje, kaip teigė „Intel“, yra 128GB SSD diskas iš kompanijos „SanDisk“, o jį prijungti prie, pavyzdžiui, kompiuterio nereikia kabelio ar kažko kito.

Aukštos klasės SSD kaupikliai siūlo 500-500MB/s greitį, tad teoriškai toks atminties raktas, kurį demonstruoja „Intel“, tikrai turėtų būti sparčiausias. Bet rinkoje galima įsigyti USB 3.0 apginkluotų atminties raktų su 200MB/s greičiu, o jų privalumas, kad juos galima prijungti praktiškai bet kur.

Žinoma, ypač greiti ir didelės talpos „Thunderbolt“ atminties raktai gal ir turėtų savo nišą, ypač kalbant apie tuos vartotojus, kurie perka aukštos klasės nešiojamuosius. Juose jau dabar yra pirmosios kartos „Thunderbolt“ sąsaja, o „Thunderbolt 2” turėtumėme išvysti dar daugiau kompiuterių. Praėjusiais metais „Intel“ teigė, kad šiais metais bendrai net 10% pagrindinių plokščių asmeniniams kompiuteriams ir nešiojamųjų kompiuterių jau turės „Thunderbolt“ jungtis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(3)
(0)
(0)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: