Rusija ruošiasi pastatyti pirmąją pasaulyje atominę elektrinę, kuri bus panaši į laivą  (7)

Nurodoma, kad po trijų metų Rusija turės pirmąją pasaulyje atominę elektrinę, kuri bus panaši į laivą ir galės plūduriuoti ant vandens. Pasak portalo „RT.com“, ši elektrinė leis tiekti energiją ir šildymą sunkiai prieinamoms vietovėms, tad gali būti, kad tokių elektrinių bus net kelios dešimtys.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Aleksandras Voznesenksy žurnalistams per šeštąjį tarptautinį „Naval“ renginį Petersburge sakė, kad ypač unikalus laivas savo veiklą pradės antroje 2016 metų pusėje. A. Voznesenksy yra didžiausios Rusijoje laivų statybos bendrovės „Baltic Plant“ vadovas, kuri prisideda prie vykdomų darbų.

Plūduriuoti galintis energijos šaltinis, kuris galės tiekti energiją miesteliams ar tiesiog toliau esančioms dujų ir naftos platformoms, yra kuriamas panaudojant specialius branduolinius reaktorius. Pasak laivo konstruktorių, šie reaktoriai jau 50 metų puikiai veikia Arkties oru.

Didžiausia įdomaus projekto problema ta, jog net 21500 tonų sveriantis laivas-jėgainė negalės plaukti pats, kas gana suprantama. Į vietą plūduriuojanti jėgainė bus tiesiog nutempiama. Aptarnauti tokiai jėgainei vis dėlto prireiks nemažai įgulos - apie 70 žmonių. Kiekvienas toks laivas-jėgainė turės po du modifikuotus KLT-40 reaktorius, kurie kartu galės pasiūlyti net 70 MW elektros arba 300 MW šilumos. Tokios jėgainės užtektų miestui su 200 tūkstančių žmonių.

Teigiama, kad Rusija ir partneriai iš plūduriuojančios jėgainės pasipelnys. Net 15 valstybių, daugiausiai gerus santykius palaikančių su Rusija, išreiškė norą įsigyti tokių laivų ateityje. Į šias penkiolika šalių įeina Kinija, Indonezija, Malaizija, Alžyras, Argentina ir kitos valstybės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(8)
(0)
(0)

Komentarai (7)