„Acer“ atsilaikė nuo „Intel“ įkalbinėjimų ir greitosios „Thunderbolt“ sąsajos nebenaudos  (0)

Vienas iš svarbesnių asmeninių kompiuterių gamintojų „Acer“ pranešė, jog jo naujosios sistemos nebeturės greitosios „Intel“ sąsajos „Thunderbolt“. Kompanija mano, jog viskam visiškai pakanka USB 3.0 sąsajos, su kuria taip pat yra suderinti daugelis įrenginių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Acer“ atstovai spaudai sakė, jog su USB 3.0 sąsaja mes net galime įkrauti išmanųjį telefoną, ko su „Thunderbolt“, be specialių priedų, padaryti nėra įmanoma. Nuošalyje neliko ir tai, jog „Thunderbolt“ sąsaja yra be galo brangi, kas visiškai bereikalingai didina sistemų kainas.

Tiesa „USB 3.0” ir „Thunderbolt“ vadinti tokiomis pat sąsajomis negalima. „Thunderbolt“ sujungia „PCI Express“ ir „DisplayPort“ jungtis į vieną kabelį, o „USB 3.0” tėra naujausia, spartesnė USB versija. Kai šiuo metu „USB 3.0” siūlo 5Gbps spartą, „Thunderbolt“ net 40Gbps.

Visgi dalykas tas, kad daugeliui vartotojų tiesiog pakanka „USB 3.0” spartos, o patobulinta jos versija žada 10Gbps spartą. Populiarėti „Thunderbolt“ nepadės ir tas faktas, jog net patys „Intel“ pripažįsta, jog ši sąsaja skirta tik aukštos, o ne dar ir vidutinės bei žemos klasės sistemoms.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(2)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: