Išmanusis šautuvas šaudo taikliau už snaiperius  (9)

„TrackingPoint“, kompanija, kombinuojanti ginklų technologijas ir programinę įrangą, kad sukurtų ypatingai taiklius ir lengvai naudojamus graižtvinius šautuvus, prieš keletą dienų paskelbė apie naujos sistemos kūrimą, kuri leis eiliniam žmogui pataikyti į taikinius, į kuriuos sunkiai pataikytų net geriausi snaiperiai, rašoma gearmix.ru.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tolimiausias patvirtintas snaiperio šūvis istorijoje siekė 2400 metrų atstumą. „TrackingPoint“ tvirtina, kad naujasis jos graižtvinis šautuvas leis netreniruotam šauliui pataikyti į taikinius, kurie yra nutolę per tris kilometrus. Tai padaryti leis patobulinta programinė įranga „Xact“, kuri bus įdiegta šautuvuose. Šautuvas „TrackingPoint“ kompensuoja žmogiškąsias klaidas, leisdamas šauliui pažymėti taikinį, kurį jis mato savo taikiklyje. Patį taikiklį sudaro ne didinamosios linzės, kaip tradiciniuose šautuvuose, o speciali kamera ir ekranas, kuriame šaulys mato būtiną informaciją. Kai taikinys yra pažymimas, šautuvas neiššauna iki tol, kol specialus žymeklis nesutaps su taikinio tašku. Ginklo kompiuteris valdo žymeklį ir užtikrina, kad bus pataikyta būtent ten, kur reikia.

Visi šie veiksmai bus atliekami didžiuliu atstumu nuo taikinio, todėl nuo šiol šauliai galės atlikti šūvius, iki šiol atrodžiusius neįmanomais. Prieš tai buvusi šautuvo „TrackingPoint“ modifikacija į prekybą keliauja su 22 tūkstančių dolerių kaina, tačiau nesijaudinkite: naujoji modifikacija nebus parduodama. Vietoje to kompanija tvirtina, kad patirtis, įgauta kuriant šį šautuvą, bus panaudota kuriant ateities išmaniuosius ginklus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(7)
(0)
(1)

Komentarai (9)