JAV jau galima nusipirkti išlenktą OLED televizorių (Video)  (0)

Iš karto dvi televizorių gamintojos – „LG“ ir „Samsung“ paskelbė apie išlenktų OLED ekranų pardavimų pradžią Jungtinėse Amerikos Valstijoje. Naujieji modeliai pasižymi ne tik neįprasta forma, bet ir įspūdinga kaina, kuri siekia beveik 40 tūkstančių litų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„LG“ siūlomas modelis 55EA9800 turi 55 colių įstrižainės ekraną. Jis yra pagamintas iš organinių šviesos diodų (OLED). Ši technologija leidžia kurti labai plonus ir išlenktus ekranus. „LG“ televizorius pasižymi abejomis savybėmis. Įrenginys yra tik 4,3 milimetrų storio ir sveria 17 kg. Palyginimui, panašios įstrižainės LCD ekranai sveria du kartus daugiau. 55EA9800 gali rodyti ir dvimatį, ir trimatį vaizdą, reaguoja į balso komandas.

„Samsung“ irgi pradėjo prekiauti išlenktu OLED ekranu Šiaurės Amerikoje. Šio gamintojo siūlomas KN55S9 yra tokio paties dydžio, kaip ir konkurentas iš „LG“ stovyklos – 55 colių (140 cm). Abiejų televizorių techninės charakteristikos yra panašios, tačiau KN55S9 sveria beveik dvigubai daugiau – 27 kilogramus.

Abu televizoriai parduodami už kosminę kainą, kuri siekia 15 tūkst. JAV dolerių arba beveik 40 tūkstančių litų. Anot gamintojų, išlenkti ekranai sukuria geresnį žiūrėjimo potyrį, nes žmogus mato mažiau iškreiptą vaizdą.

Kol kas naujos kartos TV siūlomi Azijos šalyse ir Šiaurės Amerikoje. Gamintojai neskuba jų vežti į senąjį žemyną. Štai „LG“ žada pradėti prekybą išlenktais OLED Didžiojoje Britanijoje tik nuo Kalėdų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(1)
(0)
(0)

Komentarai (0)