Šiurpi traukinio katastrofa: kuo baigiasi įvažiavimas į posūkį dvigubai didesniu greičiu nei galima (Video)  (0)

Traukinio avarija, netoli maldininkų traukos centro Santjago de Kompostelos Ispanijos šiaurės vakaruose,

pareikalavusi 80 žmonių gyvybių, įvyko trečiadienį 20 val. 41 min. vietos (21 val. 41 min. Lietuvos) laiku, didelių iškilmių Šv.Jokūbo garbei išvakarėse.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Avarijos, kuri įvyko vienos didžiausių krikščioniškų švenčių šiame senoviniame mieste išvakarėse, vietą vienas vietos pareigūnas pavadino pragaro scena, kur šalia bėgių tįsojo lavonai.

„Išgirdome didžiulį triukšmą ir nuėjome palei bėgius. Padėjau iškelti kelis sužeistuosius ir lavonus iš traukinio. Įlipau į vieną vagoną, bet verčiau nepasakosiu jums, ką ten pamačiau“, – sakė 47 metų kepėjas iš Santjago de Kompostelos Ricardo Martinezas.

Laikraščiai citavo liudininkus, sakiusius, kad vienas mašinistas, Francisco Jose Garzonas, kuris padėjo gelbėti žmones, šaukė į telefoną: „Aš nuvažiavau nuo bėgių! Ką man daryti?“.

Laikraštis „El Pais“ rašė, jog vienas mašinistų įstrigęs savo kabinoje per radijo ryšį pranešė geležinkelio stočiai, kad traukinys į posūkį įvažiavo 190 km per val. greičiu – dvigubai didesniu nei ten leidžiama.

„Mes tik žmonės! Mes tik žmonės! Tikiuosi, kad žuvusiųjų nėra, nes tai kris ant mano sąžinės“, – šaukė jis stočiai. Jo žodžius laikraščiui perpasakojo tyrimui artimi šaltiniai.

Tyrėjai bando nustatyti, kodėl traukinys važiavo taip greitai ir kodėl nesuveikė automatinė įranga, turinti išlaikyti greitį leistino dydžio.

Avarijos metu traukinyje buvo du mašinistai, vienas jų po šiurpios avarijos buvo sužeistas ir nuvežtas gydytis į ligoninę. Galisijos Aukščiausiasis teismas nurodė suimti šį mašinistą. Kadangi jam būtina medikų pagalba, kol kas jis lieka ligoninėje, tačiau jį saugo policija. 

Aplink geležinkelį šalia apvirtusių vagonų gulėjo antklodėmis uždengti lavonai, o iš nuolaužų kilo liepsnos ir dūmai. Sužeisti keleiviai svirduliuodami ėjo šalin.

Ispanijos laikraštis „El Pais“ gavo vaizdo kamerų įrašą. Vaizdo įraše aiškiai matosi, kad traukinys į posūkį įvažiavo dideliu greičiu ir pradėjo virsti ant šono. Dramatiškame prie miesto įrengtos saugumo kameros įraše matyti, kaip traukinys, kuriame buvo 247 žmonės, lekia į sieną šalia bėgių, kaip sumaitojami vagonai ir apvirsta lokomotyvas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(6)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: