Magnetinis rašiklis išmaniesiems prietaisams (Video)  (0)

Korėjos mokslo ir technologijų instituto (Korea Advanced Institute of Science and Technology, KAIST) darbuotojai sukūrė magnetinį rašiklį, kuriuo galima ne tik rašyti telefono ar planšetinio kompiuterio ekrane, bet ir šiuos prietaisus valdyti rašiklio judesiais, net nesiliečiant prie ekrano.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Beveik visi išmanieji telefonai turi įdiegtus magnetometrus – nedidelius magnetinio lauko jutiklius, naudojamus navigacijos, kompaso ar metalo aptikimo programėlėse. Tačiau Pietų Korėjos mokslininkai sugalvojo, kaip būtų galima panaudoti magnetometrą ir kitiems tikslams ir sukūrė magnetinį rašiklį, pavadintą MagPen, kuriuo ne tik galima tiksliau nei pirštais valdyti prietaiso liečiamąjį ekraną, bet ir piešti, rašyti, net valdyti judesiais.

Rašiklyje yra pastovusis magnetas, kurio magnetinio lauko pokyčius ir fiksuoja magnetometras. Didelis privalumas, kad rašikliui nereikia jokio maitinimo šaltinio, o išmaniesiems prietaisams nereikia jokių patobulinimų – pakanka įdiegti papildomą programinę įrangą.

Įdomu, kad šis rašiklis atveria visai naujų galimybių – apverstas iš rašiklio gali virsti trintuku, telefonas gali fiksuoti, kokia jėga jis spaudžiamas ir parinkti linijos storį, rašikliui judant erdvėje netoli išmaniojo telefono šis gali „atpažinti“ gestus bei skirtingus rašiklius pagal jų magnetinio lauko stiprumą.

Instituto darbuotojai ėmėsi kurti ir kitokius priedus telefonams, paremtus tuo pačiu principu, pavadinę juos MagGetz (magnetic gadgets) - pavyzdžiui, dėklą telefonui, paverčiantį jį žaisliuku.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MokslasPlius
MokslasPlius
(1)
(0)
(0)

Komentarai (0)