„Google Glass“ akiniai palikti be 3G ryšio  (2)

Vienas iš bendrovės „Google“ išmaniųjų akinių „Google Glass“ kūrėjų Babakas Parvizas pranešė, kad juose nebus naudojamas 3G mobiliojo ryšio modulis, taigi, vartotojams reikės tenkintis „Wi-Fi“ ir „Bluetooth“ belaidžio ryšio galimybėmis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai B. Parvizas pranešė Stenfordo universitete (JAV) vykusioje „Hot Chips“ konferencijoje. Pasakodamas apie „Google Glass“ projektą jis sakė, kad išmanieji akiniai turės galimybę naudoti jiems skirtas aplikacijas, tačiau 3G ryšio funkcija nėra numatyta: esą tam trukdo palyginti maža „Google Glass“ baterijos talpa.

Šiuo metu JAV bandomi „Google Glass“ akiniai gali filmuoti, fotografuoti, vykdyti informacijos paieškas, teikia navigacijos galimybes, yra suderinami su „Hangouts“ paslauga. „Google“ vis plečia „Google Glass“ funkcionalumą leisdama akinių programinės įrangos atnaujinimus. Pavyzdžiui, jau įdiegta ir vaizdio įrašų peržiūrėjimo funkcija.

B. Parvizas savo kalboje pabrėžė debesų kompiuterijos technologijų svarbą „Google Glass“: pasak jo, naujos kartos „Google Glass“ akiniai visą apdorotą informaciją gaus tiesiai iš „debesies“. Jis atskleidė, kad netrukus į „Google Glass“ bus galima įdėti regėjimą koreguojančius lęšius, tad šie išmanieji akiniai galės atlikti ir pagrindinę akinių funkciją. Komentuodamas „Google Glass“ galimybę projektuoti vaizdą tiesiai į kontaktinius lęšius, jis pastebėjo, kad kol kas net vieno pikselio projektavimas į jų paviršių kelia didelių techninių sunkumų.

Konferencijos dalyvių prašymu buvo trumpai aptarta ir „Google Glass“ akinių keliama privatumo apsaugos problema. Pasak B. Parvizo, kai 1880 pasirodė pirmosios fotokameros, daugelis baiminosi, kad kas nors galės viešose vietose fotografuoti kitus asmenis. Tokia istorinė analogija, beje, iš esmės į svarbiausius „Google Glass“ priešininkų, ginančių privatumą, argumentus neatsakė: JAV daugėja klubų ir restoranų, kuriuose „Google Glass“ akinius dėvintys klientai nepageidaujami.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(6)
(0)
(0)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: