Elonas Maskas parodė, kaip rankomis erdvėje modeliuoti raketą (Video)  (0)

Elonas Maskas tapo filmo „Geležinis žmogus“ pagrindinio herojaus Tony Stark prototipu. Tačiau ne tik filmų kūrėjai buvo įkvėpti šio garsaus ir energingo verslininko – pats Elonas Maskas idėjų sėmėsi iš filmų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pavyzdžiui, prieš keletą savaičių jis pareiškė, jog sukūrė procesą, kuris leidžia tūrinius raketų dalių brėžinius valdyti erdvėje, manipuliuojant savo rankomis. Tokį projektavimo būdą naudojo ir „Geležinis žmogus“ Tony Stark. Dabar Elonas Maskas parodė, kaip tai atrodo realybėje.

Tam reikalui jis pasinaudojo kontroleriu Leap Motion, kuris atpažįsta rankų ir netgi pirštų judesius bei jų padėti erdvėje. Daugelis kalbėjo, jog nemato šio įrenginio panaudojimo galimybių, kadangi visa tai yra tiesiog įdomu, ir nieko daugiau. Panašu, kad Elonas Maskas leido suprasti, jog panaudojimo sferų yra – juk manipuliuoti trimačiais objektais yra daug patogiau, nei plokštumoje.

Tačiau tai dar ne viskas, kadangi ir pačią detalę gerai būtų stebėti trimatėje erdvėje. Šiuo atveju Elono Masko vadovaujami inžinieriai sukūrė sistemą, kuri leidžia manipuliuoti objektu, užsidėjus stereoskopinius akinius. Tam reikalui buvo pasinaudota technologija, kuri naudojama virtualios realybės akiniuose Oculus Rift.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(4)
(0)
(0)

Komentarai (0)