Vietoj el. knygų skaityklės - išmaniųjų telefonų dėklas  (1)

Turbūt girdėjote apie E-Ink technologiją, kurios pagrindu sukurti ekranai su elektroniniu rašalu leidžia itin taupiai naudoti mobilaus įrenginio akumuliatorių. Pastarieji ypač populiarūs el. knygų skaityklėse, kurios leidžia su pilnai įkrauta baterija skaityti knygas mėnesį ar net ilgiau.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

El. rašalo technologija imta diegti ir išmaniuosiuose telefonuose, tačiau panašu, kad mėgstantys daug skaityti tam reikalui galės įsigyti specialų telefono dėkliuką.

Parodoje IFA 2013, kurios atgarsiai girdimi ir dabar, kompanijos Alcatel ir PocketBook pademonstravo vieną iš tokių sprendimų. Telefono dėkliukas gana paprastas: atversdamas dėkliuko dangtelį, vartotojas gauna prieigą prie kelių ekranų, iš kurių vienas sukurtas elektroninio rašalo pagrindu.

PocketBook pademonstravo dėkliuką CoverReader, kuris buvo užmautas ant išmaniojo telefono Galaxy S4. Be to, kad dėkliukas leidžia skaityti, jis kartu apsaugo išmaniojo telefono ekraną, taigi nauda dviguba.

Kažką panašaus padarė ir kompanija Alcatel. Jos išmaniajam telefonui OneTouch Hero skirtas dėkliukas šiek tiek praktiškesnis. Vietoj to, kad dėkliuke esantis el. rašalo ekranas būtų viduje, jis šiuo atveju patalpintas išorėje. Jame atvaizduojami valdikliai, laikas, orų prognozė, čia taip pat galima skaityti el. knygas.

Šiuo atveju veikia tik dėkliuko ekranas, tuo tarpu išmaniojo telefono ekranas „ilsisi“, tokiu būdu taupoma baterijos talpa. Aišku, išorėje esantis ekranas gali sudužti, telefonui nukritus, tačiau jį pakeisti bus daug lengviau ir pigiau, nei diegti naują sensorinį ekraną į išmanųjį telefoną.

Aišku, kyla klausimas, ar bus labai patogu skaityti el. knygas išmaniojo telefono ekrane. Antra vertus, išmanieji telefonai jau seniai priartėjo prie 6“ įstrižainės ribos (tuo tarpu Sony Xperia Z Ultra jį net viršijo), o būtent tokios įstrižainės ekranus paprastai ir turi el. knygų skaityklės.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(3)
(0)
(0)

Komentarai (1)