Geriausi pastarųjų 20 metų automobiliai pagal „Top Gear“  (7)

20 metų jubiliejų švenčiantis kultinis britų žurnalas „Top Gear“ išrinko geriausius pastarųjų dviejų dešimtmečių automobilius. Pateikiame šių rinkimų TOP-10.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rugsėjis Top Gear žurnalui - jubiliejinis. Lygiai prieš du dešimtmečius pasirodė pirmasis jo numeris. Per šį laikotarpį Top Gear gerbėjai visame pasaulyje nupirko daugiau nei 66 mln. žurnalo kopijų, o redakcija išbandė daugiau nei 5 tūkst. automobilių, nuvažiavo daugiau nei milijoną mylių. Paminėdami 20-ąjį gimtadienį, žurnalo redakcija kartu su savo skaitytojais išrinko geriausius pastarųjų poros dešimtmečių automobilius. Štai rezultatai:

10 vieta. 2010 m. „Lexus LFA“

Ką apie šį automobilį tuomet sakė „Top Gear“: „Brangus, per daug reikalaujantis ir atrodo kaip tikras blogio įsikūnijimas. Geriausias japoniškas automobilis istorijoje? Galbūt“.

9 vieta. 1993 m. „Renault Clio Williams“

Ką apie šį automobilį tuomet sakė „Top Gear“: „Monstriškas, pakankamai piktas, mažas karštasis hečbekas. Daugeliu atveju, jis įkūnija savo klasę“.

8 vieta. 1993 m. „Porsche 911 993“

Ką apie šį automobilį tuomet sakė „Top Gear“: „Galbūt kažkada jis buvo pradėtas kaip šiek tiek sportiškesnis „Volkswagen Beetle“, tačiau dabar jis yra labiausiai išbaigtas automobilis žemėje“.

7 vieta. 1998 m. „Ford Focus“

Ką apie šį automobilį tuomet sakė „Top Gear“: „Tai įrodymas, kad penkiaduris hečbekas gali būti ne tik masiniu produktu, bet ir mėgstamu bei geidžiamu automobiliu“.

6 vieta. 1999 m. BMW 320d

Ką apie šį automobilį tuomet sakė „Top Gear“: „Geriausiai važiuojantis ir geriausiai valdomas prestižinis automobilis. Įvertintas galva ir širdimi“.

5 vieta. 1996 m. „Porsche Boxster“

Ką apie šį automobilį tuomet sakė „Top Gear“: „Vairuotojo pozicija? Puiki. Vairiklis? Puikus. Stabdžiai? Puikūs. Pavarų dėžė? Puiki. Valdymas? Puikus“.

4 vieta. „Ferrari 458 Italia“

Ką apie šį automobilį tuomet sakė „Top Gear“: „Jokių trūkumų. Laikas, praleistas su šiuo automobiliu, yra laikas, kai būni išsižiojęs, o protas bando iš naujo suprasti“.

3 vieta. 2003 m. „Rolls-Royce Phantom“

Ką apie šį automobilį tuomet sakė „Top Gear“: „Didingas. Tai prabangus automobilis, kuris labiau yra ne geriausias iš visų, o labiausiai išsiskiriantis iš kitų“.

2 vieta. 2005 m. „Volkswagen Golf GTI“

Ką apie šį automobilį tuomet sakė „Top Gear“: „Daugiau nėra jokio kito automobilio, kuris galėtų padaryti tiek daug ir taip puikiai“.

1 vieta. 2005 m. „Bugatti Veyron“

Ką apie šį automobilį tuomet sakė „Top Gear“: „Niekas negali paruošti įsibėgėjimo šokui, kurį patiri įsibėgėdamas su 1000 AG...“.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(11)
(0)
(2)

Komentarai (7)