Cisco sukūrė „daiktų internetui“ skirtą žvėriškai greitą maršrutizatorių  (0)

Norime mes to, ar nenorime, tačiau masinis visko prijungimas prie interneto nenumaldomai artėja. Automobiliai, šaldytuvai, kavamalės, durys, priešgaisriniai davikliai ir daugelis kitų daiktų ketina tapti snaigėmis mūsų laukiančioje Daiktų Interneto lavinoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai, kiek daug į šią kryptį investuoja aparatinės įrangos kūrėjai, galima spręsti vien tik iš kompanijos Cisco pavyzdžio. Amerikiečių tinklo įrangos gigantas specialaus “daiktų interneto” maršrutizatoriaus kūrimui paaukojo trejus metus, prie projekto darbavosi 450 inžinierių, o investicijos sudarė 250 mln. JAV dolerių.

Pastangas vainikavo ištisa produktų serija NCS (Network Convergence System), kuri pasižymi neįtikėtinu pralaidumu. pranešama, kad NCS pagrindu sukurta sistema vos per vieną sekundę per save gali „perpumpuoti“ visą kompanijos NetFlix biblioteką, o juk ten guli neįsivaizduojami kino filmų klodai!

Panašios sistemos leis gauti prieigą prie milijonų prie interneto prijungtų įrenginių, o kartu labai lengvai adaptuotis prie bet kokios dinamiškai besikeičiančios apkrovos.

Naujieji NCS maršrutizatoriai suskirstyti į tris linijas: NCS 6000, NCS 4000 ir NCS 2000. Serijos NCS 6000 ir NCS 2000 jau tiekiamos, tuo tarpu NCS 4000 debiutuos 2014 metų pirmoje pusėje.

Maršrutizatorius NCS 6000 – tai 5 TB/s pralaidumas vienam lizdui ir 1,2 PB/s pralaidumas visai sistemai. NCS 4000 atveju šie rodikliai sudaro atitinkamai 400 GB/s ir 6,4 TB/s, tuo tarpu NCS 2000 apsiribos 100 GB/s pralaidumu.

Svarbu tai, kad visų trijų linijų produktai gali būti valdomi kaip vieninga sistema, o tai suteikia galimybę viską konfigūruoti ypač lanksčiai.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(4)
(0)
(0)

Komentarai (0)