Robotas – mulas AphaDog ir humanoidas Atlas giriasi naujais pasiekimais (Video)  (0)

Amerikiečių kompanija Boston Dynamics, kuri užsiima dvikojų ir keturkojų robotų, skirtų JAV kariuomenei, kūrimu, savo laiku demonstravo, kaip mašina WildCat laksto po laboratoriją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dabar pasirodė ir kitas vaizdo klipai, kuriuose matyti, kaip sekasi į žmogų panašiam Atlas bei BigDog palikuoniui AphaDog.

Roboto – humanoido Atlas pirmtaku buvo modelis Petman. Šiandien jis gali labai lengvai vaikščioti kaip žmogus, tuo tarpu pagrindas po kojomis ne visuomet gali būti lygus. Ir jei AlphaDog paskirtis yra gana aišku (jis privalės sekioti kareivius ir nešti reikiamą įrangą), tai kam tuomet reikalingas Atlas?

Pasirodo, jo užduotys bus lygiai tos pačios, kaip ir AlphaDog. Tiesiog jis galės nešti krovinius savo rankomis. Roboto – humanoido galvoje yra sensoriai bei stereo kameros su lazeriniu nuotolio matuokliu. Jie leis robotui orientuotis erdvėje. Keletas šio roboto egzempliorių jau dalyvavo keliose varžybose, surengtose JAV Gynybos ministerijai priklausančiai agentūrai DARPA.

Kaip laboratorinėmis sąlygomis išbandymai sekasi robotui Atlas, galite išvysti šiame siužete:

AlphaDog, dar žinomas kaip LS3, dabar išbandomas lauko sąlygomis Kalifornijos valstijoje. Jis bando įveikti kalnuotą vietovę, atlieka manevrus, pasitelkdamas GPS, be to, mokslininkai stebi jo ištvermės lygį.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(9)
(0)
(0)

Komentarai (0)