Nemalonumai dėl „Google Glass“: bauda vairuojant, neįleidžiama į kai kurias kavines  (0)

Kalifornijos valstijos gyventoja Cecilia Abadie tapo pirmuoju žmogumi, gavusiu baudą už vairavimą dėvint „Google Glass“ akinius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Moteris buvo sustabdyta už greičio viršijimą, tačiau pareigūnas, pamatęs, kad ji dėvi „Google Glass“, išrašė jai ir antrą baudą. Pagal Kalifornijoje galiojančias vairavimo taisykles, ekranai priešais priekines sėdynes yra galimi nebent tuo atveju, jei jie naudojami navigacinei funkcijai atlikti arba jei jie suteikia informaciją apie patį automobilį.

„Google Glass“ populiarėjant ir vis greičiau tampant daugeliui prieinamais, akivaizdu, kad tai nebus paskutinis toks atvejis.

Nesenai nemalonumų „Google Glass“ nešiojantys žmonės patyrė ir Sietle. Užkandinės „5 Point Café“ savininkas Davidas Meinertas pareiškė, kad žmonės, nešiojantys „Google Glass“, nebus įleidžiami į jo kavinę. Toks pareiškimas sukėlė daugelio nuostabą, tačiau jis nėra nepagrįstas. Su šiais akiniais žmogus gali nepastebėtas fotografuoti aplinką, tokiu būdu pažeisdamas kitų aplink esančių asmenų teises. Anot užkandinės savininko, normalu paprašyti klientą nusiimti akinius arba tiesiog išeiti. Lygiai to paties yra reikalaujama iš žmonių, ateinančių į kavines su kamera ar labai garsiai kalbant telefonu. Tai – paprasčiausios nerašytos etiketo taisyklės.

Beje, kai atsirado pirmieji mobilieji telefonai, jie taip pat buvo uždrausti daugelyje restoranų, ir tik vėliau tie draudimai buvo panaikinti. Galbūt taip nutiks ir su „Google Glass“, tačiau akivaizdu, kad tai vis dar tolima ateitis

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(7)
(0)
(0)

Komentarai (0)