Xbox One ir Playstation 4 energijos suvartojimo testai  (6)

JAV Gamtinių resursų apsaugos taryba (NRDC) nusprendė gana atidžiai pažvelgti į naujos kartos žaidimų konsolių Xbox One ir PlayStation 4 energetinį apetitą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Testai parodė, kad konsolių energijos suvartojimo lygis yra didesnis, nei „turėtų būti“, nežiūrint į visas gamintojų pastangas elektros suvartojimo sąnaudas mažinti. NRDC specialistų teigimu, ilgalaikėje perspektyvoje, pavyzdžiui, metinis elektros energijos suvartojimas Xbox One atveju sudarys apie 250 kWh. Atsižvelgiant į dabartines elektros kainas, Lietuvos gyventojui tai vidutiniškai kainuotų apie 125 litus. Sony Playstation 4 atveju šis rodiklis sudarytų apie 184 kWh per metus, arba apie 92 litus, esant dabartinėms kainoms. Aišku, esant norui, taip galima kalbėti beveik apie kiekvieną elektronikos įrenginį arba buitinę techniką, kuri dirba kiekvieną dieną (kartais ir kiaurą parą). Pagrindinė tyrimo išvada – naujos kartos konsolių energijos suvartojimas didesnis, nei ankstesnių modelių. Elektros energijos sunaudojimas, esant skirtingiems konsolių eksploatacijos scenarijams, pateiktas žemiau. Visuose režimuose, išskyrus „Connected Standby“ ir „Off“ (konsolė išjungta), Playstation 4 eikvoja energijos daugiau, nei Xbox One, nors to ir buvo galima tikėtis iš kiek galingesnės aparatinės įrangos.

Nereikėtų pamiršti, kad naujos kartos konsolės dar tik debiutavo, o būsimi programinės įrangos atnaujinimai energijos suvartojimo lygį gali sumažinti. NRDC specialistai mano, kad energetinį efektyvumą galima padidinti 25%.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(9)
(0)
(0)

Komentarai (6)

Susijusios žymos: