Telefonų vagystės Kalifornijoje taps beprasmiu užsiėmimu  (7)

Kalifornijos valstijoje bus priimtas įstatymas, kuriuo siekiama, jog smarkiai sumažėtų mobilių telefonų vagysčių skaičius. Vietos valdžia teigia, kad jau nuo 2014 m. pradžios visi valstijos teritorijoje parduodami mobilūs telefonai privalės turėti specialią programinę įrangą, kurie leis nuotoliniu būdu užblokuoti pavogtus/prarastus mobilius įrenginius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ekspertų teigimu, vargu, ar gamintojai ryšis gaminti telefonus vienai valstijai, tačiau jei įstatymas iš tikrųjų įsigalios, tai gali priversti ir kitas valstijas priimti analogiškus įstatymus. Galiausiai panaši funkcija turėtų tapti standartu mobiliuose telefonuose, nepriklausomai nuo vietos valdžios iniciatyvos.

Kalifornijoje įstatymo projektas pateiktas senatoriaus Mark Leno ir San Francisko apygardos prokuroro George Gascon. Būtent prokuroras tapo kovos prieš mobilių telefonų vagystes idėjiniu lyderiu. Pavyzdžiui, vien San Franciske maždaug pusė gatvėje įvykstančių plėšimų susiję su mobilių telefonų grobimu. Išmanieji telefonai neretai atimami, grasinant šaunamuoju ginklu arba peiliu.

George Gascon ir jo kolega – Niujorko prokuroras Eric Schneiderman – viešai paragino mobiliojo ryšio operatorius bei gamintojus sukurti technologinius sprendimus, kurie paverstų išmaniųjų telefonų grobimą prasmės neturinčiu dalyku. Kai kurios kompanijos jau atsiliepė.

Pavyzdžiui, kompanija Apple įsiklausė į JAV prokurorų raginimus ir iOS 7 įdiegė funkciją, leidžiančią nuotoliniu būdu blokuoti iPhone ir paversti jį gražia „plytele“. Jei atitinkami teisės aktai bus priimti ir kitose valstybėse, analogiškas apsaugas turės įdiegti ir kiti gamintojai.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(7)
(0)
(0)

Komentarai (7)

Susijusios žymos: