Qualcomm tiki išmaniųjų telefonų su Ultra HD raiška potencialu  (4)

2013 m. lapkričio pabaigoje kompanija Qualcomm pristatė procesorių Snapdragon 805, kurio grafikos posistemė gali dirbti su Ultra HD (3840 x 2160) raiška be didesnio energijos suvartojimo. Manoma, kad šis procesorius pasirodys vienoje iš Galaxy S5 modifikacijų, nors šio telefono ekrano raiška neturėtų viršyti 2560 х 1440 taškų. Antra vertus, Galaxy Note 3 su Snapdragon 800 jau leidžia filmuoti Ultra HD režimu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Duodamas interviu puslapiui TrustedReviews, kompanijos Qualcomm marketingo padalinio viceprezidentas Tim McDonough išreiškė viltį, kad greitu metu išpopuliarės išmanieji telefonai, galintys dirbti su Ultra HD vaizdine medžiaga.

Pirmieji įrenginiai su procesoriumi Snapdragon 805, kompanijos atstovo teigimu, rinkoje pasirodys jau šiame pusmetyje. Pastarasis procesorius leidžia filmuoti vaizdinę medžiagą su Ultra HD raiška ir atkurti ją su stereoskopiniu garsu. Qualcomm nemato priežasčių, kodėl išmaniųjų telefonų ekranų raiška negalėtų atitikti Ultra HD standarto.

Kai rinkoje pasirodė išmanieji telefonai su HD 720p (1280 x 720) raiška, Tim McDonough prognozavo, kad to turėtų užtekti, o toliau ši charakteristika neaugs. Akivaizdu, kad jis klydo – kaip maksimali raiška HD 720p formatas išsilaikė apie devynis – dešimt mėnesių. Galbūt kūrėjus užvaldė tam tikras azartas?

Qualcomm mano, kad Ultra HD (4K) netaps riba išmaniųjų telefonų rinkoje – vieną dieną šie mobilūs įrenginiai gaus 8K (7680 x 4320) raiškos ekranus. Belieka tik tikėtis, kad žmogaus regėjimo galimybių užteks, kad visas šis grožis būtų pamatytas ir deramai įvertintas.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)