Beveik 1000 arklio galių „Mitsubishi Colt“ nuo 0 iki 100 km/h įsibėgėja per 3 sekundes  (8)

Vokietijoje technikos entuziastų netrūksta, o kai kurių iš jų projektai verčia aikčioti net visko mačiusius automobilių gerbėjus. Puikiausias to pavyzdys – „Mitsubishi Colt“ projektas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Standartinis autmobilis virto koviniu bolidu

„Mitsubishi Colt“ tikru galios užtaisu pavertė „Boba Motorsport“ inžinieriai. Automobilių tobulinimo dirbtuvėse nekaltai atrodantis „Colt“ per kurį laiką virto kraują kaitinančiu ir galia per kraštus trykštančiu automobiliu.

Nupirkę niekuo neišsiskiriantį „Colt“ entuziastai ėmėsi darbo ir netrukus po variklio gaubtu jau plakė keturių cilindrų, dviejų litrų darbo tūrio, turbina aprūpintas 4G63 agregatas.

Po visų tobulinimų, perprogramavimų ir kitų gudrybių „kovinis mažylis“ buvo užkeltas ant galios matavimo stendo. Tai, ką užfiksavo „Mitsubishi Colt“, pavydą sukeltų daugelio superautomobilių savininkams.

Maksimalus greitis - 315 km/h

Iš dviejų litrų darbo tūrio variklio buvo išspaustos 978 arklio galios ir 871 Nm sukimo momentas. Užfiksuota, kad nuo 0 iki 100 km/h greičio automobilis įsibėgi vos per 3 sekundes.

Dar 3,7 sekundės prireikia spidometro rodyklei pasiekti 200 km/h ribą. Maksimalus vokiečių kūrinio greitis – stulbinantys 315 km/h. Galia perduodama į visus keturis automobilio ratus.

Neišvaizdus galios užtaisas

Modelio išorę kūrėjai pakeitė minimaliai, interjere pokyčių taip pat nedaug. Automobilio priekyje buvo suformuota didesnė anga oro paėmimui, o gale uždėtas spoileris.

Toks automobilis pagrįstai gali pretenduoti į „sleeper“ kategorijos automobilius, kurie, besislėpdami po gana standartine išvaizda, apie savo galią išduoda tik tuomet, kai nuspaudžiamas akseleratorius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(10)
(0)
(0)

Komentarai (8)