B. Obama pareiškė, kad JAV kariuomenė kuria „Geležinį Žmogų“. Ir jis nejuokauja (Video)  (9)

Praėjusį antradienį JAV prezidentas Barakas Obama susitiko su geriausiais šalies inžinieriais ir Pentagono technologijų ekspertais. Po to prezidentas per spaudos konferenciją pareiškė: „Iš tikrųjų esu čia, nes noriu pranešti, kad mes kuriame Geležinį Žmogų. Tai – labai slaptas ir jau seniai vykdomas projektas.“ Paskui šypsodamasis pridūrė: „Iš tikrųjų tai ne. Nors gal ir taip. Tai – slapta informacija.“ Salėje buvę žurnalistai pradėjo kvatotis. Tačiau JAV Geležinį Žmogų kuria iš tikrųjų, o pirmieji 3 prototipai bus pristatyti jau šių metų birželį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Visų pirma, siūlome pasižiūrėti trumpą spaudos konferencijos fragmentą.

Tai – ne pokštas

Pentagonas iš tiesų kuria Geležinį Žmogų. JAV karinės pajėgos tai patvirtino jau ne sykį.

Nors kovinė Geležinio Žmogaus ekipuotė (oficialus jos pavadinimas – Lengvasis taktinis šturmo kostiumas, angl. – Tactical Assault Light Operator Suit, TALOS) nesudarys galimybių skraidyti, ji neturės balistinių raketų arsenalo ar repulsorių, tačiau jos galimybių amplitudė vis tiek bus įspūdinga.

RDECOM siekia, kad TALOS pasižymėtų balistine ir elektrine apsauga – joje būtų naudojami šarvai, iš minkšto, lankstaus audinio virstantys kietu, metaliniu paviršiumi, nuo kurio atšoka kulkos, skeveldros, jis nebus laidus elektros srovei. JAV kariuomenės inžinieriai taip pat siekia, kad kostiumas „kauptų ir atpalaiduotų energiją, kad būtų išvengta kario sužeidimo ir būtų padidintas ekipuotės efektyvumas.“

Į TALOS kostiumą bus integruotos komunikacinės sistemos, kūno ir išorės jutikliai, veido ekranas su visa informacija apie mūšio lauką realiuoju laiku ir naktinio matymo funkcija. Planuojamas, kad TALOS bus egzoskeleto tipo kostiumas, įgalinsiantis juo vilkintį asmenį greičiau bėgti ir disponuoti didesne fizine jėga.

3 prototipai – jau šį birželį

Praėjusią savaitę tinklalapis „DefenseTech.org“ pranešė, kad JAV Specialiųjų pajėgų vadas admirolas Viljamas MakReivenas (Admiral William McRaven) patvirtino informaciją apie tris prototipus, kurie jau konstruojami. Jų testavimą planuojama pradėti šių metų birželį. Tai – pirmas projekto įgyvendinimo etapas. Kariuomenėje šie kostiumai turėtų pasirodyti 2018 m. rugpjūtį.

Anot V. MakReiveno, „tinkamai paruoštas kostiumas taps revoliuciniu išgyvenamumo ir specialiųjų operacijų galimybių prasme, pasižymės milžinišku pranašumu prieš priešo pajėgas ir kariams suteiks visą deramą apsaugą.“

TALOS kuria 56 korporacijos, 16 vyriausybinių agentūrų, 13 universitetų ir 10 nacionalinių laboratorijų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(26)
(0)
(4)

Komentarai (9)