Draugą nuo sprogimo savimi uždengęs karys: turiu visas galūnes, tad neišgirsite manęs skundžiantis (Video)  (0)

Vaikinas buvo atleistas nuo tarnybos anksčiau laiko dėl sveikatos priežasčių. Paaiškėjus, kad jis gelbėdamas draugą rizikavo savo paties gyvybe, vaikinas sulaukė didelio visuomenės dėmesio ir viešų pagyrimų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

24 metų Williamas Kyle‘as Carpenteris veikiausiai taps trečiuoju JAV jūrų pėstininku, kuris nuo karų Irake ir Afganistane pradžios bus apdovanotas medaliu „Už drąsą“. Gimtoji Pietų Karolinos valstija jį pagerbė oficialia padėka už didvyrišką tarnybą. Kaip pranešė „Marine Corps Times“, „W. Carpenteris nominuotas medaliui „Už drąsą“ remiantis pranešimais, kad jis, tuomet dar 21 metų grandinis, tyčia savo kūnu uždengė granatą, siekdamas išgelbėti savo draugo, grandinio Nicholaso Eufrazio, gyvybę.

Tai įvyko 2010 m. lapkričio 21 dieną, kai abu grandiniai stovėjo sargyboje ant pastato stogo Mardžaho srityje, Helmando provincijoje. Afganistane. Abu vyrai išgyveno sprogimą, bet buvo sunkiai sužeisti.

W. Carpenteris per sprogimą neteko dešiniosios akies, jam plyšo dešinės ausies būgnelis, lūžo nosis, sutrupėjo apatinis žandikaulis ir skruostikauliai, o veidą randais pažymėjo granatos skeveldros. N. Eyfrazio dėl sužeidimų negalėjo šnekėti iki pat 2012-ųjų metų pabaigos.

W. Carpenterio reabilitacija po sprogimo buvo stebinančiai sėkminga. Dabar jis jau gali atlikti tokius pratimus, kurie anksčiau net gydytojams atrodė tiesiog neįmanoma – pavyzdžiui, vaikinas daro prisitraukimus, nors jo ranka buvo lūžusi daugiau nei 30-yje vietų.

Kario draugystės, pasiaukojimo ir sveikimo istorija pavertė jį tikra interneto žvaigžde. Jo „Facebook“ paskyra „Operation Kyle“ (liet. Operacija Kyle‘as), kurioje užfiksuotas visas jo reabilitacijos ir atsigavimo kelias, turi daugiau nei 21 tūkstantį gerbėjų. Duodamas interviu „Marine Corps Times“ W. Carpenteris sakė: „Aš esu čia ir dar turiu parako. Žinot, turiu visas savo galūnes, tad neišgirsite manęs skundžiantis.“


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(23)
(0)
(5)

Komentarai (0)