Japonijos gėrimų kompanija rengia pirmąją reklamą Mėnulyje (Video)  (0)

Gėrimų gamintoja Otsuka iš Japonijos siunčia 1 kilogramo titano skardinę su sportinio gėrimo milteliais ir vaikų svajonėmis į Mėnulį. Specialiai sukurtas konteineris su Otsuka kompanijoje gaminamais Pocari Sweat milteliais, žymės naują žmonijos ribą: pirmąjį komercinį produktą, pristatytą į kitą pasaulį reklamos tikslais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mėnulio paviršių skardinė pasieks per pirmąją privačią nusileidimo Mėnulyje misiją 2015 m. spalį. Otsuka sako besivilianti, kad toks jų poelgis įkvėps jaunus žmones tapti astronautais, kad galėtų nukeliauti 380 000 kilometrų iki artimiausio kosminio kaimyno, atsidaryti skardinę ir sunaudoti miltelius.

Kapsulę į Mėnulį nugabens Falcon 9 raketa. Falcon 9, kurią daugkartinėms kosminėms kelionėms sukūrė Elono Musko SpaceX, jau atliko tris sėkmingus reisus į Tarptautinę kosmoso stotį, bet 2015 spalį planuojama misija būtų pirmoji, kai šios raketos sėkmingai nugabentų krovinį iki Mėnulio. Po to, kai Falcon 9 raketa įjungs antros pakopos variklius ir užbaigs puspenktos dienos kelionę į palydovą, Pocari Sweat prekiniu ženklu pažymėtą skardinę ant paviršiaus padės privačios kompanijos Astrobotic Technology's mėnuleigis „Griffin“.

Otsuka tikisi, kad galiausiai kas nors galės išgerti iš mėnulio miltelių padarytą gėrimą

Pittsburghe įsikūrusi Astrobotic Technology turi svarbesnių priežasčių pasiekti Mėnulį, nei palikti gėrimo skardinę. Kompanija siekia laimėti 20 milijonų dolerių Google's Lunar X prizą kaip pirmoji kompanija, Ant Mėnulio paviršiaus nutupdžiusi įrenginį, galintį nukeliauti 500 metrų ir perduoti didelės raiškos nuotraukas atgal į Žemę. Astrobotic sandėris su Otsuka suteiks jiems finansines galimybes šį tikslą pasiekti – kompanija iš anksto ima pusę milijono dolerių už pristatymą į Mėnulį – bet misija išmesti skardinę šiek tiek ironiška: Astrobotic kompanija kuria kosminių šiukšlių valymo technologijas.

Be Pocari Sweat, titano kapsulėje bus ant sidabrinio disko išgraviruoti Azijos vaikų linkėjimai, surinkti iš laiškų, atsiųstų kompanijai. Kompanija sako, kad projektui sėkmingai pasibaigus, Pocari Sweat, su savo ambicingu citrusiniu skoniu taps pirmuoju gėrimu, pasiekusiu Mėnulio paviršių. Kito apelsinų skonio pusryčių gėrimo miltelių Tang gamintojas gali tam paprieštarauti. NASA pasirinko Tang skrydžiams su astronautais daugelyje misijų, bet neaišku, ar milteliai iš tiesų kada nors pasiekė Mėnulio paviršių Apollo misijų metu.


Rich McCormick
www.theverge.com

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(6)
(2)
(4)

Komentarai (0)