„Vector W8“: daugiau nei 700 tūkst. Lt tebekainuojantis naikintuvas ant 4 ratų (Video)  (3)

Vokietijoje, Sinsheimo mieste naujo šeimininko vis dar laukia vienas ekstravagantiškiausių modelių automobilizmo istorijoje. Tai karinės oro pajėgų pramonės įkvėptas „Vector W8“, kuris tiek interjeru, tiek išore primena naikintuvą. Tiesa, ant keturių ratų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Integravo aviaciją į automobilių pramonę

1989-aisiais pasirodęs „Vector W8“ modelis gamintas iki 1993-iųjų. Jis tapo tikru išsišokėliu automobilių dizaino industrijoje. „Vector W8“ buvo drastiškas, brutalus, keistas ir beprotiškai į naikintuvą panašus automobilis. Pasirodo, kad jo panašumas į karinės pramonės techniką nėra tiesiog atsitiktinumas. Automobilio dizainą kūręs kompanijos „Vector Aeromotive Corporation" dizaineris Geraldas Wiegertas to ir siekė – sukurti naikintuvo ant keturių ratų versiją. Ir jam pavyko. Tiesa, modelis buvo pagamintas itin ribota serija. Iš viso nuo konvejerio nuriedėjo 19 „W8“ vienetų. Du buvo bandomieji , 17 skirta pardavimui. Verta paminėti, kad kompanija per visą savo gyvavimą iš viso tesukūrė 22 automobilius, tad „Vector W8“ buvo vienintelis modelis, pasižymėjęs tokia „masine“ gamyba. „Vector W8“ gamyboje jau tuomet buvo gausiai naudojamas anglies pluoštas, o siekiant mažesnio svorio ir patikimumo, buvo panaudota net 5000 kniedžių. Automobilio saloną dizaineris taip pat kūrė žiūrėdamas į naikintuvus. Kampuoti sprendimai, daug mygtukų, išdėstytų plokštumoje – viskas kaip naikintuve. Patogu, racionalu, aišku. Tiesa, automobilio variklio „Vector Aeromotive Corporation“ patys nekūrė, o skolinosi jį iš „Chevrolet“. Agregatas buvo aprūpintas dviem turbinomis ir pasiekė 625 arklio galias. Nuo 0 iki 100 km/h „keturratis naikintuvas“ gali įsibėgėti per 4,2 sekundės, ketvirtį mylios nuvažiuoti per 12 sekundžių, o maksimalus automobilio greitis siekia įspūdingus 350km/h.
Parduodamo automobilio duomenys:

  • Kaina: 707281 Lt
  • Pagaminimo data: 1992 m.
  • Degalų tipas: benzinas
  • Darbinis tūris: 5973 cm3
  • Galia: 466 kW (625 AG)
  • Pavarų dėžė: automatinė, 3 pavaros
  • Savininkų skaičius: 1
  • Spalva: mėlyna „Midnight Blue/Black“
  • Pardavimo vieta: Sinsheimas, Vokietija

Parduodamo automobilio skelbimą galite rasti paspaudę čia, o jei tvirtai apsisprendėte, kad „Vector W8“ yra jūsų kišenei – automobilio pardavėjo numerį rasite užsiregistravę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(17)
(11)
(6)

Komentarai (3)