„Blackberry“ ruošia kvadratinį telefoną (Video)  (1)

Bendrovė „Blackberry“ ruošasi pateikti rinkai išmanųjį telefoną kvadrato formos ekranu: tai bus pats keisčiausias išmanusis ne tik pačios „Blackberry“, bet ir kitų išmaniųjų telefonų gamintojų produkcijos istorijoje, praneša „The Verge“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Passport“ sąlyginai pavadinto kvadratinio telefono su 4,5 colių įstrižainės ekranu prototipą pademonstravo „Blackberry“ vykdomasis direktorius Johnas Chenas. Tai įvyko bendrovės finansinių rezultatų 2014 m. I ketvirtyje paskelbimo renginyje. Pranešama, kad oficialiai šis telefonas bus pristatytas rugsėjo mėnesį.

Pasak apžvalgininkų, „Blackberry Passport“ dėl kvadratinės formos 4,5 colių ekrano taps plačiausiu išmaniuoju telefonu rinkoje. Jis, pavyzdžiui, bus dar platesnis už „Samsung“ planšetofoną „Note 3“ su 5,5 colių įstrižainės ekranu.

Pranešama, kad „Blackberry Passport“ ekrano raiška bus 1440 x 1440 taškų. Kodėl būtent tokia forma buvo pasirinkta, nelabai aišku, nes tokiame ekrane bus nepatogu žiūrėti vaizdo įrašus (dauguma filmų ekrano kraštinių santykis yra 16:9), o tekstams didelė vaizdo raiška ne tokia svarbi. Tiesa, didelis ekrano plotis leido gamintojui sutalpinti telefone visavertę QWERTY klaviatūrą.

Pasak šaltinių, „Blackberry Passport“ turės 4 branduolių procesorių „Qualcomm Snapdragon 800“, 3 GB darbinės atminties, talpią 3450 mAh bateriją, jį valdys „BlackberryOS 10.3“ operacinė sistema.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(11)
(1)
(10)

Komentarai (1)