Izraelio bendrovė tikina išradusi technologiją, kuri telefoną įkraus per 30 sekundžių (Video)  (2)

Įmonė „StoreDot“ iš Izraelio sako sukūrusi technologiją, kuri išmanųjį telefoną įkrautų vos per keletą sekundžių, o elektrinį automobilį – per keletą minučių. Jau beveik 50 mln. dolerių pritraukusi įmonė sudomino ir ne vieną žinomą pasaulio investuotoją.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2014-11-26 Izraelio bendrovė tikina išradusi technologiją, kuri telefoną įkraus per 30 sekundžių (Video)  (2)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naudodama nanotechnologiją, kuri padeda sintetinti dirbtines molekules, Tel Avive įsikūrusi bendrovė „StoreDot“ sako sukūrusi bateriją, kuri gali kaupti energiją nepalyginamai greičiau nei dabartinės. Technologija veikia tarsi itin tampri kempinė, kuri sugeria energiją ir ją išlaiko, naujienų agentūrą „Reuters“ cituoja „Business Insider“.

Tiesa, kol kas technologija dar gerokai per daug gremėzdiška, kad galėtų būti pritaikoma šiuolaikiniuose telefonuose, tačiau „StoreDot“ žada, jog jau 2016 m. bus sukurtas nedidelis, patobulintas ir praktikoje pritaikomas modelis.

„Mes, gamindami baterijas, naudojame keletą medžiagų, kurių iki šiol nenaudojo niekas“, – pasakojo „StoreDot“ įkūrėjas ir vadovas Doronas Myersdorfas. Tarp jo bendrovės investuotojų yra ir milijardierius Rusijos oligarchas Romanas Abramovičius.

Išradimas yra pagrįstas „nanotaškelių“ sukūrimu, kuriuos „StoreDot“ vadina organinėmis peptidų molekulėmis.

„StoreDot“ jau surinko 48 mln. dolerių investicijų. Parama taip pat gauta iš vieno iš didžiųjų išmaniųjų telefonų gamintojų. D.Myersdorfas įmonės neįvardino, tačiau užsiminė, jog ji yra iš Azijos.

Pasak D.Myersdorfo, išmanusis su šia naujos kartos baterija kainuotų 100–150 dolerių brangiau ir galėtų išgyventi 1500 telefono įkrovimo ir iškrovimo ciklų – vidutiniškai trejus metus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(11)
(2)
(9)

Komentarai (2)