Pristatytas pirmasis išmanus telefonas su „Ubuntu“ operacine sistema (Video)  (11)

Ilgą laiką žadėtas pirmasis telefonas su „Ubuntu“ operacine sistema pagaliau pasiekė rinką. Išmanusis telefonas „Aquaris E4.5 Ubuntu Edition“ turėtų būti pradėtas pardavinėti kai kuriose Europos šalyse per artimiausią savaitę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bendrovė „Canonical“, kuri vadovauja atvirojo kodo „Ubuntu“ operacinę sistemą, „Aquaris“ telefoną pardavinės parduotuvėje BQ.com už 169,90 euro ir užims nišą tarp pigiausių ir vidutinės klasės telefonų, rašo Mashable.

Už tokią kainą išmaniojo telefono techninės charakteristikos visai neprastos: 1,3 GHz keturių branduolių „Media Tek“ procesorius, 1 GB RAM, 8 GB pastoviosios atminties, 8 MP galinė kamera ir 5 MP priekinė, full HD (1080 p) rezoliucijos ekranas.

„Canonical” tikisi, kad telefonas išsiskirs „Ubuntu“ operacine sistema. Vietoje įprastinio programėlių išdėstymo ekranuose, „Ubuntu“ naudoja temines korteles, kuriose sudeda visą informaciją. Kortelės primena „Google Now“ ir angliškai vadinamos scopes..

Pagrindinis ekrano meniu yra „Šiandienos“ sferoje. Joje yra valdikliai, kurie automatiškai parenkami pagal dažniausiai vartotojo pasirenkamas funkcijas. Tai gali būti orų prognozė, antraštės iš dažniausiai naudojamų trečiųjų šalių paslaugų, „Twitter“ pranešimai ar adresatai, su kuriais dažniausiai bendraujama.

Telefonas neturi mygtukų ir yra valdomas braukiant ranka telefono ekraną. Pabraukus iš kairės iš dešinę galima skambinti arba pasiekti kitas pagrindines korteles – nuotraukų, vaizdo įrašų, muzikos ar programėlių.

Vartotojai gali kurti ir savo korteles

Telefoną su „Ubuntu“ operacine sistema buvo mėginama kurti prieš pusantrų metų pasinaudojant minios finansavimo platforma, tačiau šis bandymas žlugo.

„Ubuntu“ telefonus gamins Ispanijos bendrovė BQ, kuri yra paruošusi ir „Aquaris E4.5“ telefono versiją su „Android“ operacine sistema.

Milijonai kompiuterių, kuriuos naudoja verslo įmonės, mokyklos ir vyriausybės, jau veikia su „Ubuntu“ operacine sistema.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(36)
(0)
(36)

Komentarai (11)