Sukurtas ištirpstantis dronas, kurį bus galima implantuoti į žmogaus kūną (Video)  (0)

Masačiusetso technologijos instituto išradėjai, Sietle vykstančioje konferencijoje „ICRA 2015“ pristatė neįprastą droną, kuris moka savarankiškai susilankstyti, vaikščioti, plaukioti ir susinaikinti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Miniatiūrinis robotas-origami sveria tik trečdalį gramo, o jo ilgis yra 1,7 cm. Tačiau prietaisas ypatingas ne tik mažu dydžiu, bet ir neįprasta forma. Pasyvioje būklėje dronas yra panašus į plokščią popieriaus gabalą, o jį paveikus temperatūra, įgauna sudėtingesnę formą ir gali judėti 3-4 cm per sekundę greičiu. Judėjimui reikalingą energija miniatiūrinis dronas gauna iš dviejų magnetų rinkinių. Vienas neodimio magnetas įmontuotas į patį robotą, o keturios elektromagnetinės ritės yra po darbiniu paviršiumi. Ritės taip pat reguliuoja aparato judėjimo kryptį. Po naudojimo, droną patalpinus į acetoną, galima lengvai sunaikinti jo išorinę konstrukciją.

Išradėjai tikisi, kad artimiausioje ateityje robotas galės visiškai ištirpti nepalikdamas magneto pėdsakų. Tokiu atveju jį būtų galima pritaikyti medicinoje ir implantuoti į žmogaus kūną įvairių užduočių atlikimui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TOPCOM
TOPCOM
(26)
(0)
(26)

Komentarai (0)