Nokia viešai paskelbė, kada vėl pradės gaminti savo vardo išmaniuosius telefonus  (9)

Suomių kompanija Nokia, kuri savo laiku buvo didžiausias pasaulyje mobilių telefonų gamintojas, planuoja vėl užsiimti savo ankstesne veikla.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai praneša naujienų agentūra Reuters.

Nokia generalinio direktoriaus Rajeev Suri teigimu, kompanija užsiims mobilių telefonų kūrimu ir licencijavimu, kai tik 2016 m. baigsis sutartis su Microsoft, pasirašyta po suomių mobilių įrenginių padalinio Nokia „Devices & Services“ pardavimo.

„Mes ieškosime tinkamų partnerių“, – teigė Nokia generalinis direktorius Rajeev Suri. „Microsoft gamina mobilius telefonus. Mes galėtume juos tiesiog projektuoti ir licencijuoti kartu su prekės ženklu.“

Kompanija Microsoft už Nokia mobilių įrenginių ir tarnybų padalinį sumokėjo virš $7 mlrd., tačiau panašu, kad sandorio rezultatai nėra tokie džiuginantys. Windows Phone rinkos dalis ir toliau išlieka žymiai mažesnė nei Android ar iOS, o vykdomos reorganizacijos metu Microsoft paliks buvęs Nokia vadovas Stepehnas Elopas.

Remiantis galiojančio sandorio su Microsoft sąlygomis, Nokia negali išleisti išmaniųjų telefonų su savo prekės ženklu iki pat 2016 m. III ketvirčio pabaigos.

Reikia pažymėti, kad Nokia dar balandžio mėnesio pabaigoje oficialiai neigė, kad šis suomių gamintojas planuoja grįžti į išmaniųjų telefonų rinką, tačiau panašu, kad tai buvo tik noras iš karto neatskleisti visų ateities planų.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(23)
(1)
(22)

Komentarai (9)

Susijusios žymos: