Pristatyta pirmoji klaviatūra išmaniesiems telefonams su dirbtiniu intelektu (Video)  (0)

Klaviatūra „SwiftKey“ su nuspėjamuoju įvedimu yra viena iš populiariausių programų „Google Play“ parduotuvėje. Pernai ši programa tapo nemokama „Android“ prietaisams ir pasirodė jos versija iOS. Dabar programos kūrėjai žengia kitą žingsnį išmaniosios klaviatūros kūrime.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujoji klaviatūros versija „SwiftKey Neural“ tapo pirmąja pasaulyje klaviatūra, kuri teksto prognozavimui ir koregavimui naudoja dirbtinių neuronų tinklą. Programos kūrėjai žada dar tikslesnius pasiūlymus, kurie bus pagrįsti anksčiau parašytu tekstu ir kontekstu. Sistema veikia ne su žodžių rinkiniu „ankstesnis – paskutinis – spėjimas“, o su frazių grupėmis, kurios gali susidėti iš kelių žodžių. „SwiftKey“ naudoja jau egzistuojančią technologiją „N-gram“, kurios duomenų bazėje yra daugiau nei 1 mlrd. žmonių, todėl ji daugeliu atveju pasiūlo teisingą teksto tęsinį. Vis dėlto, sistema negali prognozuoti žodžių, kurie nebuvo naudojami naudotojo suplanuota seka. Paslėptos frazių reikšmės „N-gram“ atpažinti taip pat negali.

Kūrėjai tikina, kad naudojant neuroninį tinklą, kuris yra sukurtas pagal žmogaus smegenų struktūrą ir funkcionavimą, pavyks teigiamai paveikti prognozavimo tikslumą. Tai leis kompensuoti „N-gram“ trūkumus dėl mašinos savarankiško mokymosi ir programos konteksto supratimas taps artimesnis žmogiškajam. Ateityje tikimasi pasiekti tokį lygį, jog išmaniojo telefono klaviatūra iš karto pasiūlys keletą atsakymui į žinutę tinkamų frazių, o klavišų naudojimo bus galima atsisakyti.

Šiuo metu „SwiftKey Neural“ yra kūrimo Alfa stadijoje ir visi norintys gali ją parsisiųsti iš Google Play. Programa kol kas palaiko tik anglų kalbą ir veikia „Android 4.4.4“ ir naujesnių OS valdomuose išmaniuosiuose telefonuose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TOPCOM
TOPCOM
(9)
(1)
(8)

Komentarai (0)