Penkios blogiausios išmanios Kalėdų dovanos (Video)  (0)

Jeigu jums reikia labai neįprastos, itin specifinius poreikius atitinkančios dovanos, daiktų internetas išties pagalbos ranką. Tačiau kartais jo produktai atrodo daugiau nei keisti, rašo vice.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Daiktų internetas - labai plati sfera, kuri leidžia supaprastinti labiausiai erzinančius kasdieninio gyvenimo darbus. Tačiau ar tikrai jis visada pasitarnauja?

Kalėdų eglutė, kuri mirga gavus el. laišką

Kalėdos daugeliui yra metas pamiršti darbą ir būti su mylimais žmonėmis. Taigi niekas labiau negalėtų sugadinti šios šventės negu prie interneto prijungtas kalėdinių lempučių rinkinys, kurios pradeda mirgėti gavus el. laišką.

Ši naujovė vadinama „The Lonely Christmas Tree“, kuri naudoja populiarų „Arduino“ mikrokompiuterį. Idėjos autorius Mattas Richardsonas atkreipia dėmesį, kad lemputės gali būti panaudotos svetainės apšvietimui ir tuomet, kai gaunate tekstinę žinutę ar net kai pasikeičia oras.

Prie interneto prijungtas kalėdinis ornamentas

Jeigu kada norėjote, kad Jūsų kalėdinę eglutę puoštų įvairūs nedideli prie interneto prijungti kompiuteriai, jūsų virs realybe.

„Jolly“ – tai „išmanus sujungtas Kalėdų eglės ornamentas“, skelbiama „IndeGoGo“ kampanijos puslapyje. Ant eglutės uždėtas „Jolly“ gali rodyti jūsų telefono nuotraukas arba žinutes.

Jis netgi turi „laiko mašinos“ funkciją, kuri automatiškai sugrupuos ir parodys ankstesnių metų šventines nuotraukas. Įrenginio aprašyme neminimos jokios saugumo funkcijos, tad galima tik viltis, jog nuotoliniu būdu niekas nesistengs gauti prieigos prie nuotraukų.

Lėlė barbė, kurią galima lengvai nulaužti

Pristatoma kaip „vienas karščiausių šio sezono žaislų“, „Hello Barbie" ją gavusiems vaikams turbūt bus svarbiausia dovana po Kalėdų eglute. Tačiau Wi-Fi ryšiu veikianti lėlė turėjo rimtų saugumo problemų.

Saugos tyrėjai anksčiau perspėjo, kad programišiai gali nesunkiai perimti šifruotus duomenis tarp lėlės ir jos serverių ir tuomet įvykdyti POODLE ataką.

Tiesa, vėliau dauguma lėlės – barbės saugumo iššūkių vėliau buvo išspręsti, teigia saugumo spragas atradę „ Bluebox Labs“ specialistai.

Prie interneto prijungtos kalėdinės lemputės

Internete gausu vadinamų „išmanių“ lempučių. Tačiau Australijos startuolis „Moore's Cloud“ sugalvojo prie interneto sugalvojo prijungti net ir pačius primityviausius namų elementus – lemputes.

Naudodami specialią aplikaciją, vartojai gali keisti eglutės lempučių spalvą kaip tik nori, o lemputės dar ir mirga pagal muziką.

Pirmą kartą 2013 m. pristatytos lemputės turėjo vartojus pasiekti per tų pačių metų šventes, tačiau Kalėdų senelis adresato taip ir nepasiekė. Neaišku, ar jas užsisakiusieji gaus ir per šias šventes.

Kaušinių dėklas, kuris pasako, kiek kiaušinių liko

Ar kada nors buvote pamiršę, kiek kiaušinių jūsų šaldytuve? Ar kada nors užėjo priepuolis begalvojant, kad tešlos bus kelis kartus mažiau, negu norėjote? Nesijaudinkite! Išmanaus kiaušinių dėklas pasakys, kiek jų liko.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(5)
(10)
(-5)

Komentarai (0)