Nauja galios dozė iš NVIDIA: pasirodys galingiausiems žaidimų kompiuteriams pritaikytos vaizdo plokštės GeForce GTX 980MX ir GTX 970MX  (1)

Nešiojamųjų žaidimų kompiuterių rinkoje turime situaciją, kurioje ekranų technologijų vystymasis pastebimai lenkia mobiliųjų diskrečiosios grafikos progreso tempą. Dabar „GeForce GTX 980M“ spartos vargu ar pakaks patogiam žaidimui 3840 × 2160 arba 3200 × 1800 rezoliucija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tam reikia įdiegti SLI tandemą, o šie sprendimai taip pat turi savo trūkumų: padidėjęs reagavimo laikas, nestabili sparta, priklausomybė nuo programinės įrangos optimizavimo ir panašiai. Be to, šių viena iš aktualiausių šių metų tema žada tapti virtuali realybė, kuri taip pat labai reikli grafikai.

Todėl nenuostabu, kad NVIDIA nusprendė patobulinti savo diskrečiosios grafikos sprendimus, kurie skirti galingiems žaidimų nešiojamiesiems kompiuteriams ir mobiliosioms darbo stotims.

Populiarus IT naujienų portalas „WCCFTech“ pranešė, kad didžiausias diskrečiųjų grafikos sprendimų tiekėjas ketina pristatyti du naujus mobiliuosius adapterius – „GeForce GTX 980MX“ ir „GeForce GTX 970MX“.

Šių vaizdo plokščių savybės jau yra žinomos: „GTX 980MX“ taps beveik tikslia, stacionarams skirtos, „GeForce GTX 980“ kopija ir turės 1664 CUDA branduolius, 104 tekstūrų blokus ir 64 rastrinių operacijų modulius. Branduolio dažnis bus 941 MHz, o 5 GHz dažniu dirbanti atminties posistemė suteiks 160 GB/s pralaidumą. Aštuoni gigabaitai grafinės atminties naują sprendimą išvaduos nuo plačiai nuskambėjusios 3,5 GB problemos. Taigi, progresas, lyginant su dabartiniu flagmanu „GeForce GTX 980M“ (Shaders:TMUs:ROPs – 1536:96:64) bus akivaizdus.

Dar įdomiau atrodo „GeForce GTX 970 MX“ konfigūracija. Pirmą kartą per GM204 grafikos branduolio egzistavimo istoriją jis bus sukonfigūruotas pagal 1408:88:56 schemą. Dažnis išliks toks pats kaip galingesnės versijos, tačiau vaizdo atminties posistemės pralaidumas gerokai sumažės – nuo 160 GB/s iki 120 Gb/s. Dėl supaprastintos RBE posistemės konfigūracijos, kuri tiesiogiai susijusi su atminties valdikliais (192 bitų magistralė), GDDR5 vaizdo atminties talpa bus 3 arba 6 GB.

Naujų mobiliųjų sprendimų TDP išliks tas pats ir sieks 125 vatus. Tikimasi, kad naujieji NVIDIA grafikos flagmanai rinkoje pasirodys antrame šių metų ketvirtį. Tam tikra prasme tai yra gamintojo atsakas į AMD pareiškimą, kad jų mobilioji „Polaris“ versija nešiojamiesiems kompiuteriams suteiks naujausios kartos žaidimų konsolių grafikos našumą lygį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TOPCOM
TOPCOM
(18)
(1)
(17)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: