S. Marchionne: "Ferrari visureigis??? Pirma turėsite mane nušauti"  (6)

Kodėl gi? Juk 2002 m. pirmąjį savo SUV pristatė Porsche. Lamborghini savuosius jau kuria. Bentley irgi ruošiasi. O Ferrari? Tik per direktoriaus Sergio Marchionne lavoną.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

"Pirma turėsite nušauti mane." Taip S. Marchionne atsakė į Bloomberg Business klausimą, ar italų koncernas nesiruošia plėsti savo specializacijos ir žengti į sportinių universaliųjų visureigių (SUV) segmentą.

Įžūlokas pareiškimas, turint omenyje, kad Ferrari akcijos kotiruojamos žemiausiais indeksais nuo tų laikų, kai superautomobilių bendrovė atsiskyrė nuo Fiat Chrysler koncerno (o S. Marchionne yra ir viso šio koncerno direktorius) ir pateikė pirmąjį viešąjį savo bendrovės akcijų siūlymą visuomenei. 30 proc. krito ir Ferrari pardavimai. O ir pati bendrovė informavo investuotojus, kad 2016 m. augimas bus lėtesnis nei ankstesniais metais.

Tačiau Ferrari šefas po užuominos apie SUV taip plykstelėjo, ko gero, dėl kitų priežasčių. Juk sena Ferrari konkurentė Lamborghini pirmąjį savo "džipą" pristatys jau 2018 m. – taip bendrovė mėgina padvigubinti savo pardavimus ir į savo "galvijų" organizmus diegia turbinų sistemas bei hibridines pakabas.

Ferrari popieriai taip suprastėjo, nes sumažėjo gamybos apimtys, o tai didžiąja dalimi susiję su tuo, kad Kinijoje Ferrari pardavimai sumažėjo 22 proc.

Taigi, Ferrari visureigio nebus. O gal tuomet bus Ferrari sunkvežimis? Kad ir toks:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(9)
(22)
(-13)

Komentarai (6)

Susijusios žymos: