„Philips“ ėmėsi reikalo iš peties: štai taip turi atrodyti patys moderniausi šiandienos televizoriai  (2)

Kompiuterių monitorių gamintojo „TPV“ padalinio „TP Vision“, šiuo metu gaminančio „Philips“ televizorius, generalinis direktorius Davidas Kou Briuselyje pristatydamas naują kompanijos televizorių seriją, pareiškė, kad „Philips“ planuoja vėl tapti lydere Europos rinkose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmauja „Samsung“ ir LG

Tačiau šiam gamintojui reikia aplenkti šuo metu dominuojančius konkurentus, Pietų Korėjos kompanijas „Samsung“ ir LG. 

Davidas Kou įvardijo keturis „Philips“ televizorių pranašumus, teikiančius vilties susigrąžinti rinkos lyderio poziciją: europietiškas gamybos preciziškumas ir technologinė patirtis; vaizdo kokybė; pirmavimas „Android TV“ technologijų srityje; garso sprendimai. 

Šiuo metu „Philips“ televizoriai pagal įvarių kategorijų gaminių pardavimus Europoje užima 3-4 vietas. Kinijos rinkoje „Philips“ per praeitus metus pakilo iš 14 į 8-ąją vietą ir pagal pardavimus šiuo metu yra didžiausias „užsienietiškas“ prekės ženklas šalyje. Pietryčių Azijos regione „Philips“ yra televizorių rinkos lyderis. 

Naujos technologijos

Naujos serijos „Philips“ 4K-UHD (ypatingai aukštos raiškos) „išmanieji“ („Smart TV“) televizoriai su 3840 × 2160 vaizdo rezoliucija ir „Android TV“ operacine sistema yra papildyti technologinėmis naujovėmis, būdingomis daugiausiai  vien tik šios kompanijos gaminiams. 

Tai – unikali patentuota trijų arba keturių pusių technologija „Ambilight“, apšviečianti sieną  besikeičiančiomis spalvomis pagal vaizdą ekrane už paties televizoriaus, taip sukuriant didesnės ekrano erdvės iliuziją. Ši išimtinai „Philips“ televizorių technologija ne tik paryškina spalvų ryškumą ir sodrumą, bet ir apsaugo žiūrovų regėjimą tam tikromis apšvietimo sąlygomis. 

Pati „Ambilight“ technologija taip pat turi ir savo atmainų, tokių kaip spalvinė vaizdo išplėtimo technologija „AmbiLux“ (esanti kol kas tik 8901 serijos „Philips“ televizoriuose) – devyni piko-projektoriai, įmontuoti galinėje televizoriaus korpuso dalyje projektuoja ant sienos faktinį vaizdą ekrane.  

„Europietiško“ dizaino arkos formos stoveliai kartu su „Ambilight“ bei „AmbiLux“ sukuria optinę iliuziją, kad veikiantis televizorius skando spalvų jūroje.

Naujovė ir HDR (High Dynamic Range – didelio dinaminio diapazono) vaizdo apdirbimo technologija – pagilinanti juodą ir paryškinanti baltą spalvas, taip atkuriant daugiau vaizdo detalių. Ši HDR technologija bus instaliuota visuose naujos kartos 6000-9000 serijų UHD televizoriuose. Tiesa, taip apdirbtam HDR vaizdui matyti reikia „Ultra HD Blu-ray“ grotuvo ar srautinės transliacijos paslaugos. 

Aukščiausios klasės „Philips 9600“ serijos televizoriai be keturių pusių „Ambilight“ apšvetimo taip pat turi šešių branduolių procesorius, HDMI 2.0 prievadą „Ultra HD Blu-ray“ grotuvo prijungimui, 16 GB „flash“ atminties, išplečiamos su išoriniais USB prietaisais. Šie modeliai taip pat palaiko „Perfect Pixel Ultra HD Engine“ technologijas, o mikro užtamsinimas „Micro Dimming Premium“ suteikia didelį kontrastą (pasak gamintojo 10000000:1) ir sodrias spalvas.

Naujienos palaiko HEVC ir VP9 dekodavimą ir leidžia žiūrėti „Netflix“ ir „YouTube“ 4K turinio srautines transliacijas, o „Google Cast“ leis naudoti televizorių kaip internetinių pramogų centrą „Chromecast“.

Plonas televizorius ir garso kokybė

Ploniausio korpuso naujosios „Philips“ 8600 serijos televizoriuose išspręsta pagrindinė „plonų televizorių“ problema – geros garso aparatūros montavimas. Nepaisant plono korpuso, šios serijos televizoriai turi įmontuotą garso sistemą su 18 garsiakalbių, kurių bendra galia siekia 50 W. Šešiolika garsiakalbių išdėstyti dviejose 17 mm storio kolonėlėse, o 2 žemų dažnių garsiakalbiai „Neodymium“ su neodimio magnetais yra abiejuose televizoriaus šonuose. Kolonėles galima atjungti nuo televizoriaus ir prijungti belaidžiu ryšiu. 

Naujosios „Philips“ serijos televizorių viduje taip pat veikia šešių branduolių „Quad Core“ procesorius, o televizoriaus valdymui naudojamas specialus distancinio valdymo pultas su QWERTY/AZERTY klaviatūra, jutikline dalimi ir valdymo balsu mikrofonu. Paskutinės ir pagerintos kartos „Android“ TV platforma turi dar didesnę bazę srautinės transliacijos bei žaidimų mėgėjams. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(32)
(11)
(21)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: