Pristatytas pirmasis pasaulyje virtualios realybės šalmas, kuris veiks be kompiuterio (Video)  ()

Renginio „Game Developers Conference (GDC) 2016“ metu bendrovė „Sulon Technologies“ pristatė, kaip pati tvirtina, pirmąjį pasaulyje „viskas viename“ šalmą, suderinantį virtualios ir papildytos realybės bei erdvinių skaičiavimų funkcijas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Sulon Q“ yra visiškai savarankiškas prietaisas, nereikalaujantis prijungimo prie kompiuterio, todėl vartotojas nėra saistomas su išoriniu skaičiavimų bloku, o tai suteikia visišką judėjimo laisvę.

Šalmas remiasi savo elektroniniu mazgu, kurio „širdis“ yra hibridas procesorius „AMD FX-8800P“. Šis produktas naudoja keturis 3,4 GHz branduolius ir „Radeon R7“ grafiką su aštuoniais branduoliais. Didžiausias išsklaidomai šilumos energijos kiekis yra 35 vatai.

AMD procesoriaus galios pakanka, su virtualios ar papildytos realybės erdvės sukūrimu susijusių, duomenų apdorojimui. Įrenginio elektronika taip pat apima 8GB DDR3L tipo RAM, 256 GB talpos kaupiklį, bevielių ryšių Wi-Fi 802.11n/ac ir Bluetooth 4.0 adapterius. Taip pat yra du USB 3.0 prievadai ir HDMI sąsaja.

Šalme sumontuotas organinių šviesos diodų (OLED) ekranas su 2560 × 1440 pikselių rezoliucija, 90 Hz atnaujinimo dažniu ir 110 laipsnių matymo lauko kampu. Erdvinį garsą atkuria audio sistema, naudodama „GenAudio AstoundSound“ technologiją. Papildytos realybės režime vaizdus perduoda išorinės kameros.

Programinės įrangos platformos pagrindu pasirinkta operacinė sistemą „Windows 10“. įmontuotos kameros ir įvairūs jutikliais (Akselerometras, giroskopas, magnetometras) prietaisui leidžia nustatyti savo padėtį erdvėje, sekti gestus ir realiu laiku analizuoti scenas.

„Sulon Technologies“ naujieną planuoja pradėti pardavinėti vėlyvą pavasarį, tačiau kainos dar nepaskelbė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TOPCOM
TOPCOM
(9)
(1)
(8)

Komentarai ()

Susijusios žymos: