Rusija toliau rodo, kad ji pati viską gali: kurs nacionalinį telefoną ir planšetą  (12)

Dukterinė „Rostech“ kompanija „Roselektronika“ kurs biudžetinės klasės rusišką išmanųjį telefoną, kainuosiantį iki $200.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokius planus paskelbė struktūros vadovas Igoris Kozlovas, perduoda RIA Novosti.

 

„Prognozuoju, kad per artimiausius trejus metus turėsime savo masinę planšetę ir mobilųjį įrenginį. Rusijos rinkos dydis tokiems įrenginiams yra apie 10 milijonų įrenginių per metus. Tiek yra, skaičiuojant ne tik masinę paklausą, bet ir valstybinius užsakymus“, – sakė jis.

Jis paaiškino, kad sakydamas „masinis“, jis omeny turi „išmanųjį telefoną, sukurtą Android analogų bazėje, kurio maksimali kaina, perskaičiavus į dolerius, bus ne didesnė, nei 200 dolerių“. Kozlovas pastebėjo, kad gali būti panaudoti kiniški ar taivanietiški procesoriai ir Android operacinė sistema, tačiau nurodė, kad esama ir kitų perspektyvių OS.

„Dabar bendraujame su Ryšių ir komunikacijų ministerija dėl rusiškos programinės įrangos išmaniesiems telefonams/planšetėms sukūrimo. Dabar yra konkretus tikslas – sukurti elektroninį vadovėlį, naudojant rusiškus komponentus“, – pridūrė „Roselektronikos“ vadovas.

Rusijoje išmanieji telefonai jau gaminti: pirmasis YotaPhone išleistas 2013 metų pradžioje, antroji įrenginio karta – 2014 metų gale. 2015 metų spalį Kinijos kompanija REX Global Entertainment tapo YotaPhone gamintojos, kompanijos Yota Devices kontrolinio akcijų paketo savininke.

Išmanusis telefonas sukurtas amerikietiško procesoriaus Qualcomm bazėje ir valdomas Android OS. Išskirtinis jo bruožas – du ekranai.

slon.ru

(4)
(26)
(-22)

Komentarai (12)