Tarsi stebėtum nežemišką gyvybę: 60 valandų filmavimas švytinčių lervų urvuose (Video)  (1)

Švytinčios lervos yra vienos įspūdingiausių gyvūnų karalystės atstovių. Tačiau nepaisant jų natūralaus fotogeniškumo, šie gyviai gali tapti tikru galvos skausmu fotografams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šis svaiginanti pagreitinto vaizdo įrašas iš Naujosios Zelandijos geriausiai parodo, kaip kantrybė ir atkaklumas kartais gali duoti pritrenkiamų rezultatų. Tuo įsitikino „Timelapse“ (pagreitinto vaizdo) filmuko autorius kanadietis Jordanas Postas, padirbėjęs Šiaurinėje saloje esančiuose Waitomo urvuose.

Savo tinklaraštyje „Stoked For Saturday“ J.Postas pasakoja šių kadrų istoriją. Su nuolat pasikartojančiais baterijų gedimais ir techniniais nesklandumais, projektas užtruko 60 valandų. Jo metu autorius buvo visiškai vienas urve su savo kamera ir pripučiamu čiužiniu trumpiems atokvėpiams.

Kaip Jordanas aiškina savo tinklaraštyje, vos 10 sekundžių sumontuotai medžiagai prireikia daugiau nei 2,5 valandos filmavimo. Kiekvienas kadras trunka nuo 30 sek. iki 30 min., o kiekvienoje sekoje telpa apie 300 kadrų.

Be švytinčios lervų vaizde matomi ir gleivėti „varvekliai“, kuriuos vabzdžių pirmtakės naudoja medžioklei. Savo spindinčias ir hipnotizuojančias uodegas lervos naudoja suvilioti grobiui, kuriuo gali tapti kandys arba musės. Tačiau šie gyviai tokiu švytėjimu taip pat bando atbaidyti ir kitus plėšrūnus.

Deja, linksmybės baigiasi, kai po 9 mėnesių lervų stadijos jos tampa suaugusiomis ir pradeda skraidyti. Lervos ne tik praranda savo švytėjimą, tačiau ir burną bei virškinimo sistemą. Suaugę vabzdžiai gyvena vos kelias dienas ir didžiąją šio laiko dalį poruojasi bei deda kiaušinius. Kaip sakant, toks gyvenimas...

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(29)
(0)
(29)

Komentarai (1)