Pirmasis toks žaidimas istorijoje: „Niekieno dangus“, kuriame egzistuoja 18 kvintilijonų unikalių planetų (Video)  (19)

Pavadinimas „No Man‘s Sky“ (arba lietuviškai „Niekieno dangus“) tikriausiai yra girdėtas tik patiems ištikimiausiems geimeriams, kurie ne tik laiką leidžia žaisdami kompiuterinius žaidimus, tačiau ir sekdami aktualiausias žaidimų naujienas. Tačiau „No Man‘s Sky“ yra išties įdomus kūrinys.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dar prieš keletą metų internete pasklido žinios apie nerealiai skambantį kompiuterinį žaidimą su beribiu pasauliu, kuriame galima nagrinėti milžinišką visatą bei ieškoti naujų planetų. Ilgą laiką oficialus žaidimo pasirodymas būdavo vis atidedamas, tačiau pagaliau išaušo diena, kai žaidėjai gali leistis į kosmoso platybes.

„No Man‘s Sky“ yra paremtas keturiais aspektais: tyrinėjimu, išgyvenimu, kovojimu bei prekyba/mainais. Kūrėjų teigimu, kompiuteriniame žaidime iš viso yra daugiau nei 18 kvintilijonų skirtingų planetų, pasižyminčių individualia flora ir fauna. Tai reiškia, jog kiekviena planeta yra unikali ir savita.

Iš viso užtruktų net 10 metų atrasti visas žaidime esančias Žemes, jei kiekvienas žmogus atrastų bent po 500 planetų kiekvieną minutę. Skamba nerealiai, tiesa? Kūrėjai netgi sukūrė specialius virtualius pagalbininkus (botus), kad šie patys tyrinėtų virtualią žaidimo visatą ir ieškotų spragų žaidime.

Aplankydamas kiekvieną planetą žaidėjas turi galimybę rinkti duomenis apie ją bei viską išsaugoti universaliame atlase, kuriuo galima dalintis su kitais žaidėjais. Kuomet žaidėjas unikalia informacija papildo atlasą, jis gauna žaidimui sukurtus pinigus, kuriuos gali skirti savo įrangai pirkti bei tobulinti.

Jeigu žaidėjas išnaikina per daug planetos floros ar faunos, išgauna pernelyg daug išteklių, jis taip į save atkreipia patruliuojančių robotų dėmesį, kurie vėliau pradeda persekioti žaidėją ir bando jį nužudyti.

Beje, kompanijos „Hello Games“ sukurtą „No Man‘s Sky“ galima žaisti ir offline režimu. Žaidimas kol kas yra skirtas asmeniniams kompiuteriams bei konsolei „PlayStation 4“.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(61)
(5)
(56)

Komentarai (19)

Susijusios žymos: