„Samsung” sugalvojo naujo tipo holografinį televizorių: bus kaip fantastiniuose filmuose  (2)

„Samsung” Jungtinių Amerikos Valstijų Patentų ir Prekinių ženklų biurui (angl. U.S. Patent & Trademark Office) pateikė prašymą įregistruoti televizorių, gebantį atvaizduoti holografinį vaizdą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Elektronikos įrenginių gamintojai tai nėra pirmas bandymas pagaminti trimatį vaizdą rodančius įrenginius. Prieš kelis metus rinkoje kompanija buvo pristačiusi televizorių, kurį galima buvo žiūrėti su specialias akiniais, leidžiančias matyti trimatį vaizdą. Tačiau, šis sprendimas nepateisino vartotojų lūkesčių: akiniai buvo pernelyg nepatogūs, akys pavargavo greičiau nei žiūrint paprastą vaizdą.

Holografiniai atvaizdavimo metodai, kaip teigia Samsung, yra geresnis būdas perteikti vaizdo gylio informaciją žiūrovui. Naujas išradimas leis žmogaus smegenims suprasti trimatį vaizdą nevarginant akių - smegenys ir akys matys tą patį vaizdo gylį.

Naujoji technologija žada ir platesnius matymo kampus, specialus įrenginys seks žiūrovo vyzdžių poziciją ir tai galės modifikuoti vaizdą atitinkamai iš kokio kampo yra stebimas vaizdas ekrane. Palyginus, ankstesni produktai turėjo labai siaurą matymo kampą - žiūrovas galėjo mėgautis visaverčiu 3D vaizdu tik sėdėdamas priešais ekraną ir užsidėjęs akinius.

Patentas buvo pateiktas šių metų sausį ir kol kas dar nėra patvirtintas.

Po kiek laiko rinkoje galėsime matyti pirmuosius holografinius televizorius - neaišku. Tačiau kitos technologijų kompanijos jau daugelį metų vysto panašias technologijas ir galimai „Samsung“ tokio tipo TV pristatys ne pirmi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Kompiuteriai.lt
Kompiuteriai.lt
Autoriai: Roman Dektiarov
(17)
(4)
(13)

Komentarai (2)