Atrodo kaip paprasti krepšiai ir rankinės, tačiau jie gali išgelbėti gyvybę  (1)

Britai sukūrė kompiuterinių krepšių, kuprinių ir rankinių liniją, kurie, prireikus, jų savininkus apsaugos nuo 400 m/s greičiu skriejančios kulkos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Britų įmonė „Terrapin Technology“ išleido naująją rankinių liniją, kurios, anot kūrėjo, gali žmogų apsaugoti net nuo po bombos sprogimo skriejančių skeveldrų.

Naujoji linija yra atsakas į didėjančias teroristinių išpuolių baimes, ypač pasireiškiančias tarp keliauti mėgstančių žmonių.

Kompanijos vykdantysis direktorius ir inventorius John‘as Sinclair‘as teigė: „Aš šį dalyką sugalvojau keliaudamas Londono metro, dar 2014 metais. Tuomet mano vagone įvyko nedidelis incidentas, tačiau, laimei, Londono policija su tuo greitai susitvarkė. Bet po jo pradėjau galvoti – ką aš daryčiau, kaip aš galiu save ir kitus apsaugoti, ir ką galiu įsigyti, kad galėčiau jaustis bent kažkiek saugesnis?“

„Mes tikimės, kad mūsų produkto nereikės panaudoti apsaugai, tačiau tai yra lagaminas ar rankinė, kuriuos galima naudoti kasdien ir paprasčiausiai jaustis saugiau“, - kalbėjo vyras.

Visi linijos produktai buvo išbandyti Cranfield universitete, užtikrinant, kad jie atitinka Jungtinės Karalystės Kariuomenės ir policijos kūno šarvų standartus.

Kūrėjai teigia, kad nors „Go Ballistic“ linija neapsaugo viso žmogaus kūno, tačiau jie suteikia panašią apsaugą kaip, pavyzdžiui, neperšaunama liemenė.

Produktus netrukus bus galima įsigyti universalinėse parduotuvėse, o šiuo metu tik internetu parduodamų prekių kainos svyruoja nuo 234 svarų už kuprinę iki 500 svarų už kompiuterinį krepšį.

„Terrapin Technology“ inžinieriai teigia, kad nors dauguma pirkėjų iš pradžių yra gana skeptiškai nusiteikę dėl produkto svorio ar dydžio, tačiau dažniausiai yra maloniai nustebinti, kad tai, jog krepšiai yra neperšaunami, neturi jokios įtakos jų kasdieniam naudojimui.

Kompanija šiuo metu kuria kuprinę, kuri galėtų jos savininką apsaugoti nuo AK47 šautuvo kulkos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Anglija.today
Anglija.today
(9)
(1)
(8)

Komentarai (1)