Atraskime Google dar kartą: šūsnis naudingų funkcijų, apie kurių daugumą tikriausiai išgirsite pirmą kartą (Video)  ()

Kiekvienam puikiai žinoma, ką daro „Google“ (arba jos motininė kompanija „Alphabet“ su visomis atšakomis): kuria autonominius automobilius, leidžia į orą interneto ryšį suteikiančius balionus, parodo bemaž bet kurią pasaulio vietą iš kosmoso ir iš gatvių. O kaip dėl mažiau žinomų dalykėlių?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasirodo, yra daugybė mažučių „Google“ funkcijų, programėlių ir galimybių, kuriomis pasinaudoti labai lengva – ir kurios yra iš tiesų labai naudingos tinkamoje situacijoje – tačiau apie jas tiesiog nesame girdėję, rašo „Business Insider“.

Pavyzdžiui, ar žinojote, kad „Google“ siūlo naudotis milžiniška nemokama šriftų biblioteka? O štai ir kitos „Google“ funkcijos bei galimybės, apie kurias nedaug kam žinoma.

„Google Keep“

„Google Keep“ yra fantastiška užrašų ir priminimų programėlė, veikianti ne tik išmaniajame telefone, bet ir kompiuteryje.

„Google“ laikmatis

Tiesiai „Google“ paieškos variklyje galite nusistatyti atgalinio skaičiavimo laikmatį, kuris, atėjus numatytam laikui, dar ir supypsės. Tereikia paieškos laukelyje prie norimo laiko prirašyti žodį „timer“.

Google.com/sky – kosmoso mėgėjams

Google.com/sky suteikia galimybę pažvelgti į pačius tolimiausius Visatos kampelius NASA kosminio palydovo „Hubble“ ir dangaus stebėjimo programos „Sloan Digital Sky Survey“ akimis.

Dideli skaičiai

Matote didelį skaičių ir nė neįsivaizduojate kaip jį pasakyti žodžiu? Įrašykite tą skaičių į paieškos eilutę ir gali prirašykite „=english“ – pamatysite to skaičiaus tarimą anglų kalba.

Lietuviškai kol kas, deja, neveikia.

„Google Books nGram Viewer“

„Google Books nGram Viewer“ yra įdomus įrankis, leidžiantis ieškoti žodžių, surašytų kai kuriose knygose, publikuotose nuo 1500 iki 2008 metų. Tokiu būdu galite grafiniu pavidalu pažvelgti, kas buvo populiaru dar iki „Google“ ir interneto apskritai.

„Google Translate“ rankinis režimas

„Google“ vertėjas turi galimybę atpažinti nupieštus simbolius ir hieroglifus. Tiesiog pakeiskite įvesties įrankį.

„Google Input Tools“

Introducing Google Input Tools Šiek tiek panašus, taip pat dažniausiai kalbų vertime reikalingas įrankis yra „Google Input Tools“, leidžiantis įrašyti daugiau nei 80 skirtingų kalbų naudojamus rašmenis be papildomų klaviatūrų diegimo.

„Google“ šriftai

Reimagining Google Fonts Kai kurie įmantresni šriftai gali kainuoti labai solidžias sumas. „Google“ tikrai nemenką šriftų biblioteką siūlo naudoti nemokamai – aplankykite šią svetainę.

Mokslinių tekstų paieška 

Jeigu turite specifinių poreikių – ieškote patikrintos, profesionalios informacijos, kuri publikuota recenzuojamuose žurnaluose – apsilankykite specializuotoje „Google Scholar“ paieškoje.

Pasisemkite kultūros

Kultūros ir meno mėgėjams turėtų patikti „Google Art Project“, siūlantis peržiūrėti itin didelės raiškos meno kūrinių nuotraukas iš svarbiausių pasaulio muziejų.

„Think with Google“ 

„Think with Google“ galima vadinti skaitmenine paruoštuke rinkodarininkams – šis įrankis parodys, kas šiandien „ant bangos“.

„Google Trends“ 

Norite žinoti, kas rūpi žmonėms? Būtent šiandien? O vakar, užvakar ar apskritai per visus besibaigiančius metus?

Išbandykite „Google Trends“ – šis įrankis parodo populiariausius paieškos žodžius pagal pasirinktą laiką ir regioną. Deja, Lietuva vėl šiek tiek nuskriausta – mūsų šalies paieškos rezultatai nėra patogiai atvaizduojami ir neatnaujinami nuo 2014 metų.

Populiarumo grafikai

Tame pačiame „Google Trends“ galite susidaryti bet kurio paieškos termino populiarumo kitimo grafiką.

„Google Sound Search“

„Google Sound Search“ veikia panašiai, kaip ir programėlė „Shazam“, padedanti atpažinti girdimas dainas. Tiesa, „Google“ įrankis dar pateiks ir nuorodą, kur tą muziką galima įsigyti (žinoma, „Google“ parduotuvėje).

Gyvūnų garsai

„Google“ sudarė įvairiausių gyvūnų skleidžiamų garsų katalogą, kurį galima nesunkiai rasti įrašius paieškos terminą „animal sounds“ arba įrašius konkretaus ieškomo gyvūno pavadinimą. Ypač naudinga prižiūrint mažus vaikus – užsiėmimo bus valandoms.

„Gboard“

„Gboard“ yra „iPhone“ išmaniesiems skirta programėlė, kuri „Google“ paiešką integruoja tiesiai į klaviatūrą, tad sumažėja būtinybė šokinėti tarp programėlių. „Android“ išmaniuosiuose ši funkcija jau turėtų veikti.

Labdara

Jeigu norite skirti dalį savo turto labdarai, tačiau nežinote, kokiai – patikrinkite „Google One Today“, galbūt pasidarys lengviau. Šis įrankis išvardija įvairias labdaros organizacijas, pateikia jų aprašymus ir parodo, kaip joms galima padėti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(28)
(2)
(26)

Komentarai ()